Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 27.11.2020

Ei joulun laittamine ain mittä häävi oo!

Turun ammattikorkeakoulun ANKKURI-hanke on laatinut yhdessä Turun ammatti-instituutin opiskelijoiden kanssa Luannikas-joulukalenterin. Sen luukuista paljastuu 24 Turun murteella kirjoitettua hyvinvoinnin viestiä. Kalenteri on suunnattu nuorille ja nuorenmielisille.

Etäajan joulukalenterin luukuista paljastuu kannustavia elämänohjeita nuorille

Joulukuun ensimmäisenä päivänä avautuu Luannikas-joulukalenterin ensimmäinen luukku. Tänä vuonna nuorten joulukalenteriin on koottu kannustavia lauseita ja arkisia elämänviisauksia. Tarkoituksena on tukea nuorten hyvinvointia hauskalla ja mieleenpainuvalla tavalla.

Ajatus joulukalenterin tekemisestä lähti ammattikoulua käyviltä nuorilta. Hanketoimijat tuottivat kalenterin alueellisessa hankkeessa laaditun voimavaratutkimuksen tulosten ja nuortenraatitoiminnan perusteella.

– Pohdimme korona-aikaa, rajoituksia ja uudenlaisia tapoja viettää joulua poikkeuksellisena aikana. Idea lähti lausahduksesta: ”ei joulu laittamine ain mittä häävi oo”, kertoo hanketyöntekijä Jan Holmberg.

ANKKURI-hankkeessa tuotetaan tietoa ja toimitaan yhdessä nuorten kanssa nuorten hyvinvoinnin ja päihteettömyyden edistämiseksi. Sähköinen joulukalenteri sopii hyvin osaksi nuorten kanssa jo toteutettua toimintaa, kuten matalan kynnyksen terveyskioskeja.

– Luannikas-joulukalenteri on ilmainen hyvänmielen tuotos ja helposti kenen tahansa saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta, Holmberg muistuttaa.

– Joulukalenterin helpottava sanoma on, ettei kenenkään elämä ole täydellistä. Joulunodotus ja joulu saavat olla viettäjänsä näköisiä!

Linkki Luannikas-joulukalenteriin (ensimmäinen luukku aukeaa 1.12.): https://cutt.ly/VhfwH6R .