Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.1.2021

Finanssialan asiakaskontaktointi -projektilla lisäarvoa OP Turun Seudun toimintaan

Yhteistyö erilaisten yritysten ja organisaatioiden kanssa poikii Turun AMK:n opiskelijoille monenlaisia mahdollisuuksia. Finanssialan asiakaskontaktointi -projektiviikolla alan opiskelijat pääsivät tositoimiin tekemään asiakaskontaktointia pankeissa.

Neljä Turun ammattikorkeakoulun finanssialan opiskelijaa pääsi lokakuussa kokeilemaan osuuspankissa tehtävää asiakaskontaktointia. Tämä oli osa Finanssialan asiakaskontaktointi -projektiviikkoa, joka toteutettiin yhdessä OP Turun Seudun kanssa.

Käytännössä opiskelijoiden työnkuvaan kuului ottaa yhteyttä osuuspankin asiakkaisiin puhelimitse ja verkkoviestein. 

– Meidät otettiin hyvin vastaan ja viikon aikana opimme erilaisia asiakaskontaktointitapoja ja ylipäätään pankissa työskentelyä. Sain erittäin hyvän kuvan pankista työpaikkana. Tulevaisuudessa näkisin itseni töissä osuuspankissa, kertoo Turun AMK:n finanssialan opiskelija Janina Telkkinen.

Turun AMK:ssa työelämälähtöisyys näkyy erityyppisissä opiskelijaprojekteissa. Näissä projekteissa yrityksille avautuu tilaisuus saada osaavat ja innokkaat opiskelijat avukseen.

"OP Turun Seudun työnantajamielikuva opiskelijoiden keskuudessa on kehittynyt, opiskelijat ovat oppineet erilaisissa projekteissa finanssialan tarvitsemia kompetensseja sekä Turun ammattikorkeakoulun opetusta on voitu kehittää työelämän tarpeita vastaavaksi."

– Projektien lopputuloksena yritykset saavat ratkaisuja ja ideoita juuri siihen käytännön ongelmaan, jonka he ovat määritelleet, olipa kyseessä esimerkiksi markkinoinnin suunnittelu tai tuotekehitys. Projektityön laajuus, aikataulutus ja toteutustavat sovitaan aina tilanteen mukaan asiakasyrityksen kanssa, kertoo Turun AMK:n asiakkuusvastaava Sinikka Leino.

Yhteistyöstä ratkaisuja moniin tarpeisiin

Turun AMK ja OP Turun Seutu ovat tehneet jo pitkään partneriyhteistyötä. Leino kuvailee, että yhteistyö on ollut kokonaisvaltaista kumppanuutta, jonka tavoitteena on kehittää yhteistyön systemaattisuutta, tuoda monialaisia ratkaisuja osuuspankin tarpeisiin ja rakentaa myös uusia yhteistyön muotoja. 

– Yhteistyö on rikastuttanut kaikkien osapuolten toimintaa: OP Turun Seudun työnantajamielikuva opiskelijoiden keskuudessa on kehittynyt, opiskelijat ovat oppineet erilaisissa projekteissa finanssialan tarvitsemia kompetensseja sekä Turun ammattikorkeakoulun opetusta on voitu kehittää työelämän tarpeita vastaavaksi, hän lisää.

OP Turun Seudun asiakkuus- ja myyntijohtaja Leena Reuterin mukaan projektiviikkoon osallistuneet opiskelijat olivat innokkaita, motivoituneita, hyvin itseohjautuvia ja oppivat asiat nopeasti. 

– Saimme myös edistettyä tärkeää asiaa, jonka tekeminen olisi muutoin viivästynyt ja näen opiskelijoissa hyvää potentiaalia kehittyä finanssialan ammattilaisiksi, Reuter sanoo.

Lue myös:

Yhteistyöprojekteja ja uramahdollisuuksia

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!