Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.12.2020

Lupa sooloilla -sirkusfestivaalilla esillä Turun AMK:n opiskelijoiden sooloteokset

Tammikuussa 2021 käynnistyvä Lupa sooloilla -sirkusfestivaali tuo lavalle Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian sirkusopiskelijoiden sooloteokset. Esityksissä nähdään akrobatiaa ilmassa ja lattiatasossa, esinemanipulaatiota eri välinein sekä taikuutta.

Tarjolla on 12 täysin uutta sirkusteosta, joita on mahdollista seurata paikan päällä tai etäyhteyksin. Alusta loppuun opiskelijoiden itse suunnittelemat ja toteuttamat teokset esitetään Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian Köysiteatterissa 9.- 16.1.2021 sekä Taideakatemian Youtube-kanavalla. Tekijöinä ovat sirkuksen toisen vuosikurssin ja monimuotokoulutuksen opiskelijat.

– Osalle kyseessä on ensimmäinen kerta yksin lavalla oman esityksen kanssa. Sooloprojekti kuuluu sirkusopintoihin, ja se antaa opiskelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden harjoitella esityksen tekoa. Soolojen rakentamiseen sisältyy koreografian ja lavakuvan luominen, puvustus, äänisuunnittelu sekä valaistus, sirkuskoulutuksesta vastaava lehtori Minna Karesluoto kertoo. 

Tarkastelussa ihmisen ja luonnon välinen suhde ja aikuistuminen

Teemoina esityksissä ovat mm. ihmisen ja luonnon välinen suhde, aikuistuminen sekä sopusointu välineen kanssa. Tunnelma vaihtelee synkän ja keveän välillä. 

Suvi Lahti tutkii jalkajongleerauksen teoksessaan Before I insist destruction ihmismielen kummallisuuksia, raajoja ja raajattomuutta. Inspiraationa on psykologisen aspektin lisäksi ollut musiikki: rinnassa asti tuntuva basso ja halu jongleerata iskuihin.

Seitsemän esitystä Köysiteatterissa sekä mahdollisuus seurata etänä

Esitykset järjestetään Taideakatemian köysiteatterissa osoitteessa Linnankatu 56, 20100 Turku. Kesto n. 2 h sisältäen väliajan. Esityksiin otetaan koronarajoitusten vuoksi 10 katsojaa.

La 9.1. klo 19.00 (ensi-ilta), Su 10.1. klo 15.00, Ti 12.1. klo 19.00, Ke 13.1. klo 19.00, To 14.1. klo 19.00, Pe 15.1. klo 19.00, La 16.1. klo 19.00.

Liput: 10 € / 6 €, vain ennakkoon: https://taideakatemia.tapahtumiin.fi/fi/

Kaikki esitykset ovat seurattavissa Taideakatemia Live -Youtube-kanavalla reaaliaikaisesti.