Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.1.2021

Yhteishaku englanninkielisiin koulutuksiin on alkanut

Kevään ensimmäinen yhteishaku korkeakouluihin alkoi tänään 7.1. Yhteishaussa on tarjolla englanninkielisiä AMK- ja Master-tutkintoon johtavia koulutuksia. Haku päättyy 20.1. klo 15.

Turun ammattikorkeakoululla on kevään yhteishaussa tarjolla viisi koulutusta. Englanninkieliseen AMK-tutkintoon johtavat International Business Online ja Information and Communications Technology -koulutukset sekä Master-tutkintoon johtavat Service Design ja Creative Design Management ja uutena Industrial Quality Management -koulutukset. Aloituspaikkoja näihin syksyllä alkaviin koulutuksiin on tarjolla yhteensä 135.

Opiskelijat valitaan pääasiassa todistusvalinnalla, valintakokeella tai kielitaitoa mittaavan SAT-testin perusteella. Mahdolliset valintakokeet järjestetään helmi-huhtikuussa, opiskelijavalinnat tulokset ilmoitetaan viimeistään 4.6. ja opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 16.7. klo 15.00. Opinnot alkaa syksyllä 2021. Lue lisää opiskelijavalinnoista ja tutustu  hakuohjeisiin.  

Turun AMK:lla tarjolla kolme kokonaan verkossa opiskeltavaa koulutusta

Kevään ensimmäisen yhteishaun tarjonnasta kolme koulutusta on mahdollista opiskella kokonaan verkossa: Bachelor of Business Administration, International Business Online sekä Master of Culture and Arts, Creative Design Management ja uusi Master of Engineering, Industrial Quality Management. Tutustu koulutuksiin tarkemmin tutkintohaussa.

International Business Online -koulutusta on järjestetty kokonaan verkossa jo vuodesta 2017 lähtien. Verkko-opiskelu mahdollistaa tutkinnon suorittamisen mistä tahansa, jopa toiselta puolelta maapalloa. Opinnot soveltuvat hyvin myös Suomessa asuville, joilla ei ole mahdollisuutta osallistua päiväaikaan Turussa toteutuvaan opetukseen, eli esimerkiksi työn ohessa opiskeleville tai kauempana asuville. 

Vaikka verkko-opinnot tarjoavat joustavat mahdollisuudet osallistua opintoihin, vaativat opinnot myös sitoutumista ja työtä samalla tavalla kuin perinteiset opetusmuodot. Nykyaikainen verkko-opiskelu ei ole enää yksinäistä puurtamista, vaan itsenäisen työskentelyn ohella opintoihin kuuluu aikataulutettuja, yhteisiä tapaamisia sekä monenlaista ryhmätyöskentelyä. 

Bachelor -tutkintoon johtaviin koulutuksiin voi hakea jo suoraan toiselta asteelta, esimerkiksi lukio- tai ammatillisen perustutkinnon suorittamisen jälkeen. Master-tutkintoihin hakijalta edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa tai Suomessa suoritettua opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkintoa sekä kahden vuoden työkokemusta. 

Vuodesta 2020 alkaen korkeakoulujen kevään yhteishaku on jaettu kahteen erilliseen yhteishakuun. Nyt alkavassa kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan korkeakoulujen syksyllä alkaviin vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Kevään toinen yhteishaku on 17.3.-31.3.2021, ja siinä haetaan korkeakoulujen syksyllä alkaviin suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin.