Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.1.2021

Käytännössä testattua tietoa – tutustu Turun AMK:n julkaisuihin

Turun AMK:n julkaisut löydät vuoden 2021 alusta alkaen osoitteesta turkuamk.fi/julkaisut. Sivu sisältää yli 100 ilmaiseksi ladattavaa julkaisua, jotka tarjoavat asiantuntijatietoa eri aloilta: soveltavaa tutkimusta, selvityksiä, oppaita ja oppimateriaalia.

Samalle sivulle on koottu kaikki uusimmat Turun AMK:n julkaisut vuodesta 2015 lähtien sekä osa tätä vanhemmista painettuna myytävistä julkaisuista. Julkaisuja on mahdollista selata esimerkiksi aihekategorioittain ja ilmestymisvuoden mukaan. Uusi koontisivu korvaa vuoden 2020 loppuun käytössä olleen Loki-verkkopalvelun. 

Yli 100 julkaisua ladattavissa ilmaiseksi

Valtaosa Turun AMK:n julkaisuista on open access -julkaisuja, eli ne voi ladata käyttöönsä maksutta. Osaa julkaisuista on myös mahdollista tilata painettuna. Turun ammattikorkeakoulun monialaisuus näkyy tarjonnassa, sillä julkaisuja on saatavilla laidasta laitaan esimerkiksi tekniikan, kulttuurin, liiketalouden ja opetuksen aloilta sekä sosiaali- ja terveysalalta.

Poimintoja uusimmista julkaisuista

Kerro ja ohjaa digitaalisia tarinoita kannustaa kertomaan tarinoita uusilla työkaluilla tai ohjaamaan työpajoja aiheesta. 

Miksi ympäristömelu häiritsee? -raportti kokoaa 4-vuotisen tutkimusprojektin päätulokset: Ympäristömelu häiritsevyys riippuu sekä äänen ominaisuuksista että ääntä kuuntelevan ihmisen taustoista. 

Virtuaalitodellisuuden käsikirjoittamisen perusteet -oppimateriaali käy läpi virtuaalitodellisuuden ominaispiirteet käsikirjoittajan näkökulmasta ja antaa työvälineitä virtuaalivideon käsikirjoituksen suunnitteluun ja toteutukseen.

Kaupunkipurot -oppaassa tutustutaan kaupunkien pienvesien nykytilaan, monimuotoisuuteen sekä niiden kohtaamiin haasteisiin kasvavissa kaupungeissa.

Tutkimus- ja kehitystyön hedelmät hyötykäyttöön

Valtaosa julkaisuista on Turun AMK:n tutkimus- ja kehityshankkeiden tuotoksia. Ne soveltuvat erityisesti eri alojen ammattilaisten käyttöön (esim. raportit, selvitykset ja käytännönläheiset oppaat) kehitystyön tueksi. 

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta on ammattikorkeakoulujen toinen lakisääteinen tehtävä koulutuksen ohella. Turun ammattikorkeakoulun yli 20 tutkimusryhmää tekevät töitä esimerkiksi alueen tavoitteiden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Kolme julkaisusarjaa

Turun AMK:lla on kolme julkaisusarjaa: tutkimuksia, raportteja ja oppimateriaaleja. Julkaisemme soveltavaa tutkimusta, kehityshankkeissa testattuja käytäntöjä ja tietoa, oppaita ammattilaisille ja oppimateriaalia korkeakouluille. Kaikki julkaisut käyvät läpi toimitusprosessin. Tekijät ovat ammattikorkeakoulun henkilöstöä, opiskelijoita ja yhteistyökumppaneitamme. 

Tutustu ja lataa julkaisuja käyttöösi: turkuamk.fi/julkaisut