Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.1.2021

Vuoden ensimmäinen yhteishaku korkeakouluihin on päättynyt

Kevään 2021 ensimmäinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 20.1. Turun ammattikorkeakoululla oli haussa tarjolla viisi koulutusta. Hakemuksia näihin koulutuksiin saapui yhteensä 880 kappaletta.

Ensimmäisessä yhteishaussa haettiin englanninkielisiin koulutuksiin. Suosituin Turun AMK:n hakukohde oli kansainvälisen liiketoiminnan AMK-tutkintoon  verkkokoulutus: Bachelor of Business Administration, International Business Online. Hakijoita tähän koulutukseen oli yhteensä 358, joista 217 haki suomalaisella ja 141 ulkomaisella pohjakoulutuksella.

Toiseksi eniten hakijoita oli ICT-alan AMK-insinöörikoulutukseen: Bachelor of Engineering, Information and Communications Technology. Hakijoita oli yhteensä 335, joista enemmistö, 181, haki ulkomaisen pohjakoulutuksen hakukohteeseen.

Haussa mukana olleisiin Turun ammattikorkeakoulun kolmeen Master-tutkintoon hakijoita oli 187. Eniten hakijoita oli palvelumuotoilun, Master of Business Administration, Service Design, koulutukseen. Myös uusi Master-tutkinto, Master of Engineering, Industrial Quality Management, Online, keräsi hyvin hakijoita (63).

Aloituspaikkoja Turun ammattikorkeakoulussa nyt haussa olleisiin koulutuksiin on 135, joista 70 AMK-tutkintoon johtavissa ja 65 Master-tutkintoon eli ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavissa koulutuksissa.

Opiskelijat valitaan pääasiassa todistusvalinnalla, valintakokeella tai kansainvälisen, korkeakouluvalmiuksia mittaavan SAT-testin perusteella. Mahdolliset valintakokeet järjestetään helmi-huhtikuussa, opiskelijavalinnat tulokset ilmoitetaan viim. 4.6. ja opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 16.7. klo 15.00 mennessä. Opinnot alkavat syksyllä 2021. Katso yhteishaun etenemisen aikataulu.

Vuodesta 2020 alkaen korkeakoulujen kevään yhteishaku on jaettu kahteen erilliseen yhteishakuun. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan korkeakoulujen syksyllä alkaviin vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Kevään toinen yhteishaku on tänä vuonna 17.3.-31.3.2021, ja siinä haetaan korkeakoulujen syksyllä alkaviin suomen- ja ruotsinkielisiin AMK- ja YAMK- koulutuksiin. Tutustu koko koulutustarjontaan.