Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.2.2021

Kiinnostaako vanhustyö?

Turun AMK on mukana Kehittyvä vanhustyö -tapahtumassa, jossa koulutetaan ja kehitetään vanhustyön ammattilaisia ja aiheesta kiinnostuneita. Yliopettaja Sini Eloranta kertoo tilaisuudessa, miten korona ja sen rajoitteet vaikuttavat ikäihmisten arkeen Turun seudulla. Aiheesta tehtiin selvitys Turun seudun vanhusyhdistysten kautta.

Kehittyvä Vanhustyö -koulutus- ja näyttelytapahtuma järjestetään 8.–14.2.2021. Tällä kertaa tapahtuma järjestetään verkossa. Päivillä tarjotaan esityksiä, ideoita ja työkaluja päivittäiseen työhön ja tekemiseen. 

Kehittyvä Vanhustyö -tapahtuman avoimet luennot, näyttelyosastot ja teemakeskustelut ovat maksuttomia. Tiistaina 9.2. voi osallistua maksullisiin livestreamattuihin luentoihin.

Koronapandemia on ikäihmisille usein haasteellista

Yliopettaja Sini Eloranta kertoo virtuaalitapahtumassa tuloksista, joita nousi esiin Turun seudun ikäihmisille tehdyssä selvityksessä. Aiheena oli koronan vaikutukset ikäihmisten arkeen. 

– Tulosten mukaan osa ikäihmisistä selviytyy vaikeasta ajasta hyvin ja on pystynyt muokkaamaan arkeaan rajoituksista huolimatta mielekkääksi. Osa on kuitenkin joutunut vaikeaan tilanteeseen. Haasteita on ilmennyt muun muassa omaishoitajien jaksamisessa riittämättömän tuen vuoksi, Eloranta ja Järvenpää kirjoittavat.

Selvityksestä voi lukea Elorannan ja Master School -opiskelija Virpi Järvenpään Talk-verkkojulkaisun artikkelissa: Miten korona vaikuttaa ikäihmisten arkeen?

Ikäihmisten arkea on tarkasteltu myös elinympäristön kannalta artikkelissa: Ikä- ja muistiystävällinen asuin- ja elinympäristö soveltuu kaikenikäisille

Tutustu koulutukseen