Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.3.2021

Jääkuvia - Teatterillinen perhealbumi tarjoaa synkkiä perhekuvia livestriimin kautta

Lauantaina 27.3.2021 klo 19 livestriimataan Turun Taideakatemialla esitettävä Kristian Smedsin vuonna 1996 kirjoittama näytelmä Jääkuvia. Esityksen on taiteellisena opinnäytetyönään ohjannut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi opiskeleva Anni Suvanto.

Jääkuvia on Kristian Smedsin kymmenkuvainen kertomus pohjoissuomalaisen suvun ihmisistä ja elämästä. Tarinan ytimessä ovat sukupolvelta toiselle jatkuva viha, pettymys, alistaminen ja suru. Kaiken melankolian keskellä toivoa ei silti menetetä ja kantavana voimana toimii rakkaus. 

Millaisena ronskia, pohjoista kieltä ja elämää henkivä teos näyttäytyy 25 vuotta ensiesityksensä jälkeen? Millä tavalla sukupolvelta toiselle periytyvä taakka yhä näyttäytyy meissä? Onko rakkaudessa pelastavaa voimaa, vai ajaako se meidät hulluuden partaalle? Teos kutsuu katsojan kurkistamaan kätkettyjen kulissien taakse ja aikamatkalle menneeseen - mutta onko vuosikymmenten aikana mikään todella muuttunut.

Jääkuvia-teatteriesityksen livestriimi on tarjolla 27.3. kello 19 Taideakatemia Live –YouTube kanavalla. Striimi on nähtävissä ilmaiseksi kyseisenä ajankohtana, eikä siitä jää tallennetta myöhemmin katsottavaksi. Esityksen kesto on noin 1,5 tuntia sisältäen 15 minuutin väliajan.

Linkki Taideakatemia Live -YouTube-kanavalle . 
Lue lisää Jääkuvia-teatteriesityksestä sen Facebook-tapahtumasta