Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.5.2021

Koulutus avainasemassa kestävän tulevaisuuden rakentamisessa

Syksyllä 2021 järjestettävän AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivillä keskustellaan ammatillisen koulutuksen roolista ja mahdollisuuksista kestävän kehityksen edistämisessä.

- Kestävä kehitys ei ole vain kokouksen puheissa ja alustuksissa, vaan se on huomioitu myös järjestelyissä, kuvailee tutkimuspäivien järjestelyistä ja ohjelmasta vastaava kasvatustieteen tohtori, tutkimusvastaava Meiju Keinänen Turun AMK:sta
 
Kestävän kehityksen mukaisesti päivät järjestetään hydridinä, sekä paikan päällä että verkkototeutuksena. Hiilikompensaatiotakin on mietitty.
 
Kestävän kehityksen mukaisen ajattelumallin omaksuminen on tärkeää kaikilla aloilla ja koulutusasteilla. YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030:n tavoitteena on saada kestävän kehityksen perustaidot kaikille oppijoille vuoteen 2030 mennessä. Tavoite on erittäin kunnianhimoinen, sillä nykyisin ei Keinäsen mukaan oppilaitoksilla ole vielä riittävästi valmiuksia kestävän kehityksen huomioimiseen koulutuksessa.
 
- Kestävä kehitys on tunnistettu yhdeksi tärkeimmistä geneerisistä valmiuksista työelämässä, toteaa Keinänen.
 
Tutkimuspäivien aikana kestävän kehityksen pedagogiikkaan pureudutaan keynote-puheenvuorojen, paneelikeskustelujen ja työpajojen avulla.

Tutkimuspäivät järjestetään Ammatillisen koulutuksen tutkimusseura OTTU ry:n kanssa yhteistyössä.
 

Ammattikorkeakoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät 11.-12.11.2021