Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.3.2021

Kunnonkodin Etävisiitillä pääsee tutustumaan apuvälineisiin verkon välityksellä

Esteettömän ja turvallisen asumisen neuvontakeskus Kunnonkodissa on tarjolla uusi virtuaalinen palvelu. Etävisiitti Kunnonkoti on etäyhteydellä toteutettava tunnin mittainen esittelykierros, jossa asiakas voi tutustua Kunnonkodin apuvälineisiin.

Turun AMK:n fysioterapeutti- ja toimintaterapeuttiopiskelijat järjestivät Etävisiitin kaksi kertaa alkuvuonna. Molemmat esittelykierrokset räätälöitiin asiakasta ajatellen.

− Etävisiitin sisältö pyritään kohdentamaan katsojille sopivaksi heidän kiinnostuksensa ja tarpeidensa mukaan. Ensimmäinen Etävisiitti pidettiin Lyhytkasvuiset ry:lle, jolloin sisältö painottui heidän arkeaan tukeviin ratkaisuihin. Heille esittelimme muun muassa säädettävän työtason ja apuvälineen, jolla palovaroittimen paristojen vaihto onnistuu halutulta korkeudelta. Toinen Etävisiitti pidettiin Lounais-Suomen vaikuttajaverkostolle, jolloin yleisönä oli eri yhdistysten ja potilasjärjestöjen edustajia ja esittelyn kohteena oli koko Kunnonkoti palveluineen, kertovat fysioterapeuttiopiskelijat Elisa Lahti ja Pilvi Koskinen.

Muokattu etäaikaan sopivaksi

Etävisiitti Kunnonkoti on muokattu versio Kunnonkodin suosituimmasta palvelutuotteesta, paikan päällä Kupittaan ICT-cityssa pidettävästä esittelykierroksesta. Koska etäyhteyden päästä asiakkaiden ei ole mahdollista kokeilla apuvälineitä itse, esittelyssä kiinnitetään erityistä huomiota niiden käytön havainnollistamiseen.

Opiskelijat näkevät Etävisiitissä myös hyviä puolia verrattuna perinteiseen vierailuun.

− Tämä mahdollistaa Kunnonkodin esittelyn ympäri Suomea asuville, mikä on huippu juttu, Lahti huomauttaa. Koskinen on samaa mieltä.

− Kokonaisuus oli lopulta onnistunut ja konsepti ehdottomasti jakamisen arvoinen.

Huolellisesti suunniteltu

Molemmat Kunnonkodin Etävisiitit olivat videoyhteydestä huolimatta tunnelmaltaan vuorovaikutteisia. Apuvälineet ja niiden käyttö synnyttivät keskustelua.

− Saimme osallistaa hieman myös opettajaamme Kirsi Karlssonia, sillä hän osasi vastata paremmin joihinkin kuuntelijoiden kiperiin kysymyksiin, Lahti kertoo.

Kumpaakin videotapaamista varten koottiin opiskelijatiimi, joka suunnitteli, käsikirjoitti, harjoitteli ja lopulta piti ja kuvasi esittelyn. Lahden vetämässä tiimissä olivat mukana fysioterapeuttiopiskelijat Emilia Auvinen, Niko Kuusisto ja Markus Forsblom sekä toimintaterapeuttiopiskelija Iina Kivikoski. Koskisen tiimiin kuuluivat fysioterapeuttiopiskelijat Christa Broberg, Pekko Huuskonen ja Maria Kinnunen sekä toimintaterapeuttiopiskelijat Fanny Uskali ja Ella Hämäläinen.

− Kaikki osallistuivat suunnitteluun. Esittelyjä kehitettiin yhdessä matkan varrella keskustellen ja toisiamme vertaisarvioiden. Kaikki sujui mielestämme hyvin, Koskinen kertoo.

Eväitä työelämään

Niin ikävä asia kuin pandemia onkin, poikkeusolot ja etäyhteyksien käyttö ovat antaneet opiskelijoille hyvää kokemusta tulevaa työelämää ajatellen.

− Pandemian myötä olemme päässeet harjoittelemaan etätyöskentelyä kaikissa muodoissaan. Olemme opetelleet joustamaan ja suunnittelemaan nopeallakin aikataululla uusia toimintamalleja, mistä on varmasti hyötyä nykyajan muuttuvassa työelämässä, Fanny Uskali sanoo.

Tutustu palveluihin

Kunnonkodin palveluihin voit tutustua tarkemmin verkkosivuilla, jonne pääset tästä linkistä.

Jos kiinnostuit Etävisiitti Kunnonkoti -palvelusta, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen kunnonkoti(at)turkuamk.fi tai soittaa numeroon 040 3550 523.