Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.6.2021

Kupittaalla kokeillaan uudenlaista pyöräpysäköintiä

Turun Tiedepuistossa kokeillaan kesä-lokakuussa uutta pyöräpysäköinnin palvelua, jossa pyörän voi jättää lukittuun sisätilaan.

Nyt on mahdollista kokeilla uutta pyöräpysäköintipalvelua, jos haluaa jättää pyöränsä turvallisesti Kupittaalle. 

Viiden euron kuukausihintaan pyörän voi parkkeerata sisätiloihin, jossa pyörän saa myös lukittua rungostaan tilasta löytyvällä vaijerilukolla. Tarjolla on kaikkiaan kuusi pyöräpaikkaa, jotka käyttäjä voi varata käyttöönsä joko vuorokauden tai kuukauden mittaiseksi ajaksi.

Pyöräpysäköintipaikka sijaitsee Turun Tiedepuistossa, ICT-Cityn ja DataCityn välisellä sisäpihalla  Sinne pääsee pyöräilemään helpoiten Joukahaisenkadulta.

Pyöräpysäköinnin toivotaan palvelevan erityisesti Tiedepuiston alueella työskenteleviä ja opiskelevia sekä muita alueella liikkuvia, jotka haluavat panostaa turvalliseen ja laadukkaaseen pyöräpysäköintiin.

Pyöräsäilö_raj.jpg
Tältä näyttää uudenlainen pyöräsäilö. Se on siirretty kuvaamisen jälkeen vielä paremmalle paikalle ICT-City-rakennuksen kylkeen.

Pysäköinnin lisäpalveluina tarjolla ovat lukollinen tavaroiden säilytyslokerikko sekä sähköpyörän akun latausmahdollisuus. Kahden euron lisämaksusta käyttöönsä saa myös kontilla sijaitsevan omatoimisen pyöränhuoltosetin. 

Pysäköintitilan lukituksen avaaminen tapahtuu helposti omalla puhelimella.

Rekisteröidy käyttäjäksi

Palvelun toteuttaa Punta Oy. Tilan pysäköintiä varten tarjoaa Turun Teknologiakiinteistöt ja kokonaisuuden koordinoinnista vastaa Turun ammattikorkeakoulu. Kokeilu on osa EAKR-rahoitteista 6Aika: Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa -hanketta. 

Pysäköintipalvelu on käytettävissä 10.6.2021 alkaen ja se on toiminnassa kokeilujakson ajan eli 31.10.2021 saakka.

Palvelun käyttäjäksi tulee rekisteröityä. Rekisteröityminen ja pyöräpaikan varaaminen tapahtuvat osoitteessa punta.bikegarage.fi .

Palvelua käyttäviltä pyöräilijöiltä toivotaan myös palautetta ja käyttäjäkokemuksia. Palautetta voi antaa suoraan palveluntarjoajan ohjelmistoon tai Turun kaupungin palautepalvelussa .

Pyöräparkki_rahoittajat.png

Turussa useita pysäköintikokeiluja

Turun Tiedepuiston pyöräpysäköinnin kokeilu on osa 6Aika: Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa -hanketta. Osana hanketta Turussa toteutetaan kesän ja syksyn 2021 aikana useita auto- ja pyöräpysäköinnin kokeiluja.