Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.6.2021

ISATE-konferenssissa luvassa keskustelua tulevaisuuden insinöörikoulutuksesta – ilmoittaudu mukaan

Turun ammattikorkeakoulu isännöi tämänvuotista ISATE-konferenssia. 17.-20. elokuuta 2021 pidettävä tapahtuma järjestetään etänä.

ISATE, International Symposium on Advances in Technology Education, on vuosittainen kansainvälinen teknologiakoulutuksen tapahtuma, joka järjestetään tällä kertaa verkkototeutuksella Suomen Turusta.

Rekisteröityminen konferenssiin on parhaillaan auki. Mukaan haluavan kannattaa toimia ripeästi, sillä rekisteröityminen sulkeutuu heinäkuun viimeisenä päivänä.

Elokuun lopulla vietettävässä ISATE-konferenssissa pääpuhujina ovat muun muassa Mitsuteru Inoue ja Aldert Kamp.

Tohtori Mitsuteru Inoue on japanilaisen Kosen-teknologiainstituutin ylijohtaja, ja hänet on äskettäin nimitetty kansainvälisten asioiden tiedekunnan johtajaksi.

Inoue tuo terveisiä Kosenin insinöörikoulutuksesta, jossa yhtenä päätavoitteena on antaa tuleville insinööreille taitoja ratkaista sosiaalisia ongelmia ja edellytyksiä kehittää yhteiskuntaa tieteen ja teknologian avulla. ISATE-konferenssissa Inoue haluaa erityisesti keskustella globalisaatiosta ja insinöörikoulutuksen kehittämisestä sekä korkealaatuisen koulutuksen edistämisestä.

Toinen pääpuhuja Aldert Kamp puolestaan työskentelee koulutusjohtajana ilmailutekniikan tiedekunnassa hollantilaisessa teknillisessä korkeakoulussa (Delft). Hän on aktiivisesti mukana kehittämässä korkeakoulujen insinöörikoulutusta uuteen suuntaan, joka vastaisi muuttuviin ja epävarmoihinkin tulevaisuuden tarpeisiin. Hän on myös kirjoittanut aiheesta ja hahmotellut, minkälaisia ominaisuuksia insinööri tarvitsee menestyäkseen urallaan tulevaisuudessa.

Turun ammattikorkeakoulusta puhumassa on Käytäntölähtöinen pedagogiikka -tutkimusryhmän vetäjä ja lehtori Meiju Keinänen. Keinänen käsittelee puheenvuorossaan tulevaisuuden ammattilaisten pedagogiaa ja avaa Turun ammattikorkeakoulussa sovellettavaa innovaatiopedagogiikkaa, josta konkreettisena esimerkkinä ovat projektipaja- ja innovaatioprojekti-kokonaisuudet.

Viimeisin ISATE-konferenssi järjestettiin vuonna 2019 Japanissa. Vuoden 2020 konferenssia ei järjestetty koronapandemian vuoksi.

Rekisteröidy mukaan

 

Tutustu ISATE-konferenssin verkkosivuihin