Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 16.8.2021

Uusi tutkimusryhmä pyrkii edistämään kestävää tulevaisuutta yrittäjyyden kautta

Yrittäjyys ja arvonluonti -tutkimusryhmä auttaa yrityksiä ja organisaatioita kehittämään tietoon ja osaamiseen perustuvia ratkaisuja, joiden avulla ne voivat kasvaa ja kehittää palveluitaan ja toimintaansa kestävällä tavalla.

Maailma muuttuu ja niin muuttuu yrittäjyyskin. Kestävä kasvu ja sen tukeminen luovat paljon uusia mahdollisuuksia yritystoimintaan. Vastuullisuus, elinkaariajattelu, resurssitehokkuus ja kiertotalous ovat myös seikka, jota asiakkaatkin edellyttävät. Myös digitalisaatio haastaa yrityksiä miettimään toimintatapojaan.,
 
- Yrittäjyys ja arvonluonti -tutkimusryhmä pyrkii edistämään kestävämpää tulevaisuutta yrittäjyyden kautta. Ryhmän akronyymikin - YRTTI - viittaa tähän, kertoo tutkimusryhmän vetäjä, lehtori Sari Asteljoki.
 
Yrittäjyyden muodot ovat moninaiset ja uusi tutkimusryhmäkin yhdistää eri aloja: urheilusponsorointia, digitalisaatiota, palvelumuotoilua, kiertotaloutta. Yhteistyötä tehdään muiden Turun AMK:n tutkimusryhmien kanssa näissä teemoissa.
 
Yrittäjäyhteistyö on myös keskeistä. Varsinais-Suomen Yrittäjät on tärkeä kumppani niin yrittäjyyden koulutuksen kehittämisessä kuin tutkimus- ja kehittämistyössäkin. Yrittäjiä kuunnellaan herkällä korvalla ja haetaan yrittäjyyden uusia suuntia kokeiluhankkeissa.