Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 16.9.2021
Piopäinen tyttö seisoo ja katsoo taiavasta kirja kädessä.

Turun AMK:n terveyden ja hyvinvoinnin koulutukset edelleen suosittuja syksyn yhteishaussa

Syksyn yhteishaku korkeakouluihin on päättynyt. Suosituimpia hakukohteita Turun ammattikorkeakoulussa olivat toimintaterapeutin, ensihoitajan, fysioterapeutin ja sosionomin AMK-opinnot.

Turun ammattikorkeakoulussa oli haussa 27 koulutusta, joista 14 AMK-tutkintoon johtavia ja 13 Master-tutkintoon eli ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia.  Aloituspaikkoja koulutuksissa on yhteensä 683. Kokonaishakijamäärä koulutuksiin oli 7978.

Hakijamäärät laskivat valtakunnallisesti verrattuna viime vuoteen. Myös Turun ammattikorkeakoulun koulutuksiin hakevia oli viime vuoden syksyä vähemmän.

-Meillä oli aiempaa enemmän aloituspaikkoja tänä syksynä koska alueellamme on kova tarve osaajille. Tämän vuoden keväällähän meillä oli ennätysmäärä hakijoita ja nyt syksynkin yhteishaussa opiskelijavalinta onnistuu tällä hakijamäärällä normaaliin tapaan, sanoo Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila.Suurimpaan osaan AMK-tutkintoon johtavista koulutuksista opiskelijat valitaan todistusvalinnalla ja AMK-valintakokeella. Myös Master-tutkintoon johtavien koulutusten valinnat tehdään pääsääntöisesti todistusvalinnalla ja valintakokeella. Joissakin koulutuksissa on käytössä lisäksi ennakkotehtävä. Valintakokeet järjestetään loka-marraskuussa. Lue lisää opiskelijavalinnoista.

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan lokakuussa ja kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 26.11. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 3.12. klo 15 mennessä. Opinnot nyt haussa olevissa koulutuksissa alkavat tammikuussa 2022. Tutustu tarkemmin yhteishaun aikatauluun.

Vielä on mahdollisuus hakea ja aloittaa opinnot tammikuussa 2022

Syksyn yhteishaussa mukana olleisiin Master-koulutuksiin vapaaksi jääviä opiskelupaikkoja täytetään vielä lisähaulla. Lisähaussa on mukana tämän hetkisen tiedon mukaan

Lisähaku järjestetään 8. – 19.11. Hakukohteet ja tarkemmat lisätiedot lisähausta julkaistaan lokakuun aikana. 

Useaan yhteishaussa mukana olleista AMK- ja Master-koulutuksista on myös mahdollista hakeutua avoimen AMK:n väylän kautta. Haku avoimen AMK:n polkuopintoihin on 25.11. - 7.12.2021. Polkuopinnoissa opiskelet koulutuksen ensimmäisen vuoden opinnot avoimen AMK:n opiskelijana, yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä, voit hakea avoimen AMK:n väylähaussa tutkinto-opiskelijaksi ja jatkaa opintojasi saumattomasti saman ryhmän kanssa.  Tutustu polkuopintojen tarjontaan.