Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.10.2021
Ali Ardalanin teos This is not a line.

Kansainvälistä mediataidetta EduCityn mediaseinällä loka-marraskuussa

EduCityn mediaseinällä nähdään loka-marraskuussa viikoittain 14 teoksen mediataidekokonaisuus. Teokset valittiin kansainvälisen Conversations of Our Time -kilpailun kautta, joka oli avoin taideopiskelijoille ympäri maailman.

Teokset käsittelevät omalla tavallaan kilpailuohjelmassa määriteltyjä avainsanoja access (saatavuus, pääsy), entanglements (yhteen kietoutuminen), glitch (häiriö), material sensations (materiaalien tunnut). Kokonaisuuden juryttivät KampusART-taideohjelman taiteellisen työryhmän puheenjohtaja ja kuvataiteen koulutus- ja tutkimuspäällikkö Taina Erävaara, kuvataiteilija ja nykytaiteen lehtori Henna-Riikka Halonen ja kuvataiteilija Hertta Kiiski.

Jury on valinnut kokonaisuudesta kolme voittajateosta, jotka palkitaan rahapalkinnoin. Voittajat ovat Johanna Lahtisen, Aro Mielosen & Julia Strandmanin teos Draw a circle to keep the witch in, Joel Danielssonin & Louise Öhmanin teos Stone is the Bone of my Mother sekä Ali Ardalanin teos This is not a line. Voittajateokset käsittelevät kiinnostavasti maailmanlaajuisesti ajankohtaisia teemoja ja ilmiöitä. Lue juryn perustelut (kampusart.turkuamk.fi)

Teoskokonaisuuden kesto on noin tunti ja sitä esitetään EduCityn mediaseinällä 19.10.−30.11.2021 tiistaisin ja torstaisin noin klo 11 alkaen. Teoskokonaisuutta voi katsoa Taidon portailta.

Lue lisää teoksista ja kokonaisuudesta (kampusart.turkuamk.fi)

Save the date! Osana Conversations of Our Time -kokonaisuutta järjestetään yleisölle avoin screening- ja keskustelutilaisuus tiistaina 30.11. klo 17−19 EduCityssä.

Conversations of Our Time -mediataiteen kokonaisuus on osa KampusART-taideohjelmaa, joka tuo taidetta Kupittaan kampukselle. Taideohjelman ytimessä on korkeatasoinen, rohkea ja moninainen nykytaide, joka lisää uuden kampuksen vetovoimaisuutta sekä rakentaa rakennuksen ja alueen identiteettiä. Kupittaan kampuksen taideohjelmaa koordinoi Turun AMK:n Taideakatemia, ja se toteutetaan Turun AMK:n ja Turun Teknologiakiinteistöjen yhteistyönä.
 

Uutisen kansikuva teos: Ali Ardalanin teos This is not a line.

Lue lisää kilpailun voittajateoksista