Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.11.2021

Turun AMK:n opiskelija edustaa Suomea kansainvälisessä GSEA-kilpailussa

Māra Lieplapan teeyritys voitti GSEA:n Suomen osakilpailun.

Teksti: Siiri Welling

Vuoden 2021 GSEA-opiskelijayrittäjyyskilpailun Suomen osakilpailun voittaja on latvialainen Plūkt , joka tuottaa kestävää ja ympäristöystävällistä luomuteetä. Samalla yritys luo pohjoiseurooppalaista teekulttuuria. 

Yrityksen nuori toimitusjohtaja, 25-vuotias Māra Lieplapa, opiskelee Turun ammattikorkeakoulussa ylempää korkeakoulututkintoa liiketalouden puolella.   

– Olen iloinen tietysti, mutta yritän vielä sulatella koko asiaa, sanoo Lieplapa tuoreeltaan heti voiton jälkeen.  

 

PANA0964.jpg
GSEA:n tuomarit Charlotta Wendelin (vas.) Johanna Johansson, Elia Elenius ja Petteri Luoma-Nirva kilistelivät kilpailun jälkeen Māra Lieplapan (kesk.) kanssa. Tuomaroimassa olivat myös Lassi Rosala ja Mikko Rantala.

 


Global Student Entrepreneur Awards eli GSEA on korkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille suunnattu opiskelijayrittäjyyskilpailu. Kilpailuun saa osallistua opiskelijayrittäjä tai -tiimi, jolla on ollut liiketoimintaa opiskelujen ohella vähintään puoli vuotta ja liikevaihtoa vähintään 750 euroa. Opiskelijoiden on oltava 18–31-vuotiaita. Suomen osakilpailun voittaja etenee Euroopan alueen kilpailuun, jonka voittaja voi edetä globaaliin loppukilpailuun. Loppukilpailuun osallistuu opiskelijayrittäjiä yli 50 maasta. GSEA-kilpailussa korostuu opiskelijayrittäjyys. 

– Kansainvälisellä tasolla katsotaan nimenomaan sitä yrittäjäpersoonaa tai tiimiä ja yrityksen lisäksi. Persoonan pitää olla vakuuttava. Sillä on merkitystä, miten puhuu ja miten esiintyy, sanoo Turun ammattikorkeakoulun koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlander

Yrittäjyyskilpailussa pyritäänkin juuri sparraamaan opiskelijoiden esiintymistä, esimerkiksi puhetta ja tapaa, jolla yritys esitellään. 

– Sen, mitä sinä olet ja mikä yritys on, pitää olla opiskelijalla mielessä kristallin kirkkaana, jatkaa Kallio-Gerlander. 

GSEA:n Suomen osakilpailun tulokset julkistettiin Bisnesspirit -tapahtumassa Turun ammattikorkeakoulun EduCityssä keskiviikkona. 12 yritysideasta kolme kisasi finaalissa. Tapahtumassa juhlittiin samalla AMK:n BisnesAkatemian 10-vuotista ja Businessmentoreiden 5-vuotista taivalta. 

 

Lue lisää BisnesAkatemian juhlista tästä jutusta:  Turun AMK:n BisnesAkatemia täyttää 10 vuotta