Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.11.2021

Suomen Korkeakoulujen Digiteko 2021 -tunnustuspalkinnon saaja valittu

Suomen korkeakoulujen tietohallintojen avainhenkilöiden AAPA- ja FUCIO-verkostot ovat valinneet Korkeakoulujen Digiteko 2021 -tunnustuspalkinnon saajaksi Metropolian valintakoetiimin.

Palkinnon vastaanotti tiimin puolesta Korkeakoulujen IT-päivillä 16.11.21 Turussa kehityspäällikkö Tuomas Orama ja projektipäällikkö Marko Borodavkin.

Palkinto myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa. Palkinto annetaan yksittäiselle henkilölle tai tiimille erinomaisesta suoriutumisesta korkeakoulujen digipalvelussa. Palkinnon saajaksi ehdotettua tekoa arvioidaan muun muassa teon tuottamien hyötyjen, vaikutusten laajuuden, yhteistyön vahvistamisen sekä uutuusarvon näkökulmasta.

Vuoden 2021 perusteluissa todetaan:

Sähköinen valintakoe on malliesimerkki hienosti hoidetusta palvelun digitalisoimisesta. Aiemmin käytössä olleista lukuisista eri pääsykokeista on ammattikorkeakouluissa päästy yhdenmukaistettuun sähköiseen valintakoeprosessiin. Hakijan kannalta sähköinen valintakoe tuo samanlaisen hakukokemuksen alasta riippumatta. Hakijapalveluiden henkilöstöltä on vapautunut työaikaa tietojen manuaalisesta käsittelystä, jolloin he voivat keskittyä paremmin hakijoiden kannalta tärkeämpien asioiden hoitamiseen. Metropolian valintakoetiimi on myös pystynyt erittäin tehokkaasti vastaamaan vaativien koronavuosien aikana palvelun laajenemiseen myös yliopistosektorin käyttöön.

Suomen kaikkien ammattikorkeakoulujen yhteisen AAPA-verkoston ja yliopistojen FUCIO-verkoston muodostavat niiden tietohallintojohtajat, ‑päälliköt tai heitä vastaavat tietohallinnon avainhenkilöt.

Korkeakoulujen Digiteko -palkinto on jatkossa tarkoitus jakaa vuosittain Korkeakoulujen IT-päivien yhteydessä. IT-päivät on tietohallintojen perinteinen vuosittainen kokoontuminen, jota on järjestetty vuodesta 1977 lähtien.