Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.1.2022

Salon kampuksella tutkitaan tietoturvaa Cyber Test Labissa

Tietoturvatestauksesta hyötyvät yritykset, joiden digitaaliset palvelut ovat alttiita kyberhyökkäyksillä.

Teksti, kuva ja video: Siiri Welling

Salon IoT-kampuksella on muutaman vuoden ajan testattu IoT-tietoturvallisuutta Cyber Test Labissa . Sen toiminnan keskiössä on kyberturvallisuuspalveluiden kehittäminen. 

– Me myös autamme varsinaissuomalaisia yrityksiä heidän tietoturvatarpeissaan. Samalla itse tutkimme täällä tietoturva-asioita, kertoo Turun ammattikorkeakoulun erityisasiantuntija Mika Kaustinen

Kyberturvallisuuden tason varmentamisessa käytetään automatisoituja testaustyökaluja sekä asiantuntijan suorittamaa räätälöityä testausta. Laboratoriossa on esimerkiksi kaksi häiriösuojattua huonetta, jossa langaton testaus voidaan tehdä turvallisesti. Testaukset suoritetaan avoimien standardien, ohjeistuksien ja prosessien mukaisesti kuten IEC, NIST, ETSI ja OWASP. 

Katso tästä, miltä kyberlabrassa näyttää! Testaamisesta hyötyvät yritykset, joiden hyvät digitaaliset palvelut ovat alttiita kyberhyökkäyksille. Kyberturvallisuus on osa yrityksen riskienhallintaa. 

– Vuonna 2021 Cyber Test Lab –osaamista laajennettiin laitteisto- ja prosessoritason kyberturvallisuuteen, joka on hyvin haastavaa testata, muistuttaa Kaustinen. 

Laboratorion menetelmillä voidaan testata, millaista tietoa voi kaapata vaikkapa verkkoon liitetyistä valvontakameroista. Turun ammattikorkeakoulu tuottaa myös kyberturvallisuuden koulutuspalveluja ja erikoistumiskoulutusta. Cyber Test Labissa toimii Wireless Communications and Cybersecurity -tutkimusryhmä. 

Tutustu tutkimusryhmään täältä