Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.1.2022
Kaksi nuorta naista seisoo kuvassa keskellä tekstiilien kierrätystä.

Yrityksen sivuvirroista lisäarvoa bisnekselle ja materiaaleille

Suomalaisesta teollisuudesta syntyy vuosittain kymmeniä miljoonia tonneja materiaalien ja jätteiden sivuvirtoja. Yrityksillä on mahdollisuus saattaa sivuvirtojaan uudelleen hyödynnettäväksi.

Jotta voimme toimia kestävän kehityksen mukaisesti, tulee meidän käyttää tehokkaammin hyödyksi jo kierrossa olevia luonnonvaroja – myös jätteitä.

Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan työpajaan

Turun ammattikorkeakoulu on mukana järjestämässä työpajoja, joissa yrityksiä opastetaan ilmoittamaan omista jäte- ja sivuvirroistaan Materiaalitori-tietoalustalle. Työpajoissa asiantuntijat tarjoavat myös muuta tietoa sivuvirtojen hyödyntämisestä. Työpajat ovat osa Suomen ympäristökeskuksen koordinoimaa Circwaste-hanketta.

Työpajassa opit havaitsemaan mahdolliset organisaation hukkaresurssit ja saat käytännön tukea Materiaalitorin käyttöönottoon ja hyödyntämiseen.

Seuraava maksuton Sivuvirrat Materiaalitorille -työpaja järjestetään maaliskuussa 2022. Jos olet kiinnostunut osallistumaan tapahtumaan, jätä sähköpostiosoitteesi alle niin olemme yhteydessä, kun tilaisuuden päivämäärä varmistuu!


Emme käytä tallennettuja sähköpostiosoitteita muuhun markkinointitarkoitukseen. 
Lue lisää tietosuojasta .

Tutustu tammikuussa  25.1. järjestämäämme tapahtumaan

Alt="".

 

Taustalla Cicwaste-hanke

CIRCWASTE - Kohti kiertotaloutta on 7-vuotinen EU Life IP -ohjelmasta pääosan rahoituksestaan saava hanke, joka koostuu 19 osahankkeesta. Hanketta koordinoi Suomen ympäristökeskus (SYKE). Hankekokonaisuudella haetaan ratkaisuja yhdyskunta- ja teollisuusjätteiden, teollisuuden sivuvirtojen, rakennusjätteiden, ylijäämäruoan ja maa-ainesten tehokkaampaan hyödyntämiseen. Teollisten symbioosien tukipalvelut on yksi osahankkeista, jossa Turun AMK on mukana. Sivuvirrat Materiaalitorille -työpajat järjestetään osana tätä kokonaisuutta.