Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.5.2022

Sydämellä terveeseen ja hyvinvoivaan tulevaisuuteen – Turun AMK ja V-S Sydänpiiri kumppanuusyhteistyöhön

Turun ammattikorkeakoulun terveydenhoitajakoulutus ja Varsinais-Suomen Sydänpiiri ry ovat solmineet kumppanuussopimuksen. Sopimus syventää aiempaa yhteistyötä strategisen, toiminnallisen ja tulevaisuuteen katsovan kehittämisen näkökulmasta.

Kumppaneiden välisellä yhteistyöllä on vuosien perinteet. Terveydenhoitajaopiskelijat ovat esimerkiksi suorittaneet harjoittelujaksoja ja toteuttaneet opinnäytetyön toimeksiantoja Varsinais-Suomen Sydänpiirille.  

– Kumppanussopimus vahvistaa monivuotista yhteistyötä entisestään. Sydänpiiri tarjoaa terveydenhoitajaopiskelijoille aivan uudenlaisen oppimisympäristön, jossa opiskelijat voivat kehittää sydänterveyden osaamistaan, Turun AMK:n terveydenhoitajakoulutuksesta vastaava Maika Kummel iloitsee.

Terveydenhoitajat ovat terveyden edistämisen ja kansansairauksien ehkäisyn asiantuntijoita. He edistävät sydänterveyttä esimerkiksi kouluissa, neuvoloissa, työterveyshuollossa ja järjestöissä. Sydän- ja verisuonitaudit ovat suomalaisessa väestössä merkittäviä työkyvyttömyyden ja ennenaikaisen kuoleman aiheuttajia.

Turun ammattikorkeakoulun ja Varsinais-Suomen Sydänpiirin yhteistyö näkyy Sydänviikolla, jota vietetään 8.–15.5. teemalla ”Iloa ruoasta”. Sydänviikolla terveydenhoitajaopiskelijat toteuttavat työpajan, jossa nuoret oppivat sydänterveellisestä ruokavaliosta ja valmistavat terveellisiä, kasvispitoisia ja edullisia aterioita pienryhmissä. Lisäksi opiskelijat ovat mukana terveysmittauksissa ja -neuvonnassa.

Syksyllä kumppanuus konkretisoituu Maailman sydänpäivänä 29.9., jolloin terveydenhoitajaopiskelijat toteuttavat erilaisia sydänterveyteen liittyviä tempauksia. Lisäksi Maailman elvytyspäivänä 16.10. opiskelijat osallistuvat Varsinais-Suomen Sydänpiirin järjestämään maallikkoelvytyksen opastukseen.