Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.5.2022

Turun AMK:lle laatuleima auditoinnista

Turun ammattikorkeakoulu on läpäissyt Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) auditoinnin. Turun AMK:n todetaan olevan vahva ja vaikuttava alueellinen toimija.

Arviointiryhmän mukaan Turun ammattikorkeakoulun yhteiskunnallinen vuorovaikutus ja erityisesti alueellinen vaikuttavuus on erittäin vahvaa. Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta AMK:ssa on määrätietoista. Ammattikorkeakoulu on haluttu kumppani TKI-hankkeisiin. TKI-toiminnassa painotetaan alueen yritysten tukemista.

Turun ammattikorkeakoulussa koulutuksen suunnittelu ja koulutustarjonta perustuvat korkeakoulun strategiaan, Varsinais-Suomen alueen osaamistarpeiden ennakointiin ja koulutuksen työelämärelevanssiin.

– Olen erittäin iloinen, että arviointiryhmä löysi vahvaa näyttöä vaikuttavasta alueellisesta toiminnasta niin koulutuksen kuin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyönkin alalta. Turun ammattikorkeakoulun strategiassa määritellään, että olemme olemassa tukeaksemme alueen menestystä. On hyvä saada ulkopuolinen vahvistus siitä, että olemme kulkeneet oikeaa reittiä tavoitettamme kohti, sanoo Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila.

 

Auditointiryhmän mukaan Turun ammattikorkeakoululla on paljon mahdollisuuksia ja osaamista lisätä vaikuttavuuttaan myös kansallisesti ja kansainvälisesti. Näin ammattikorkeakoulu pystyisi entistäkin paremmin vastaamaan muuttuviin yhteiskunnallisiin haasteisiin.

Turun ammattikorkeakoulussa on halu kehittää jatkuvaa oppimista. Jatkuva oppiminen liittyy Turun ammattikorkeakoulun tavoitteeseen tuottaa Varsinais-Suomen alueelle osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin.

– Tulemme parhaillaan käynnissä olevassa strategiaprosessissamme kiinnittämään tarkasti huomiota auditointiryhmän kehitysehdotuksiin. Toimintamme vaikuttavuuden laajentaminen myös oman maakunnan ulkopuolelle, jatkuvan oppimisen kokonaisuuden vahvistaminen sekä monialaisuuden aiempaakin vahvempi hyödyntäminen avaavat meille hyviä mahdollisuuksia toimintamme kehittämiseksi, Taatila sanoo.

Kaikki suomalaiset korkeakoulut auditoidaan säännöllisin väliajoin. Auditoinnin suorittaa Kansallisen koulutuksen arviointikeskus Karvi. Suomalaisten korkeakoulujen auditointi on lakisääteinen velvoite ja sen läpäisseen korkeakoulun laatuleima on voimassa kuusi vuotta. Jokaista auditointia varten kootaan ulkopuolinen asiantuntijaryhmä ja auditointiin osallistuu laajasti korkeakoulun henkilöstöä, opiskelijoita ja sidosryhmien edustajia.

Hyväksytty auditointi on osoitus siitä, että ammattikorkeakoulun toiminta ja laatujärjestelmä täyttävät sekä kansalliset kriteerit että eurooppalaiset korkeakoulujen laadunvarmistusta koskevat kriteerit. Käynnissä olevalla korkeakoulujen arviointikierroksella tarkastellaan erityisesti toiminnan yhteiskunnallisen vaikuttavuuden osoittamista.