Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.9.2022

Englanninkieliset koulutukset suosituimpia Turun ammattikorkeakoulussa

Syksyn yhteishaku päättyi 14.9. 2022 klo 15:00. Ylivoimaisesti eniten hakijoita Turun ammattikorkeakouluun oli kahteen englanninkieliseen MBA-koulutukseen, Business Management ja Sales Management. Suurin osa hakijoista on ulkomaalaisia.

MBA-koulutusten hakijamäärä moninkertaistui viime vuoteen verrattuna. Ulkomaisten hakijoiden määrän kasvu on toteutunut tämän syksyn yhteishaussa valtakunnallisellakin tasolla.

Kokonaishakijamäärä Turun ammattikorkeakouluun oli yli 8500. Turun ammattikorkeakoulussa oli kaikkiaan tarjolla 25 hakukohdetta, joista AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia 13 ja Master- eli ylempään AMK-tutkintoon tutkintoon johtavia 12. Aloituspaikkoja koulutuksissa on yhteensä 680, joista AMK-tutkintoihin 432 ja YAMK-tutkintoihin 248. 

Perinteisesti vetovoimaiset ensihoitajan, fysioterapeutin ja sosionomin koulutukset säilyttivät suosionsa. Myös uudet kyberturvallisuuden ja myynti-insinöörin koulutukset kiinnostivat hakijoita.

AMK-tutkinnon voi suorittaa koulutuksesta riippuen päivätoteutuksena, työn ohessa monimuotokoulutuksessa tai pääsääntöisesti verkossa opiskellen verkko-opintoina. Master-tutkinnot on suunniteltu joustavasti työn ohessa opiskeltaviksi.

AMK-tutkinnoissa suurin osa hakijoista valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. AMK-valintakokeet järjestetään valtakunnallisesti 31.10. - 3.11.2022. 

YAMK-tutkinnoissa opiskelijat valitaan todistusvalinnan, valintakokeen tai ennakkotehtävän ja valintahaastattelun perusteella.

Opinnot nyt haussa olleissa koulutuksissa alkavat tammikuussa 2023. 

Opiskelijavalinnat yhteishaussa

Tutustu todistusvalinnan, valintakokeiden ja ennakkotehtävien ohjeisiin.

Seuraa yhteishaun etenemistä

Tutustu yhteishaun aikatauluihin