Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.9.2022

Sairaanhoitajakoulutukset edelleen vetovoimaisia Turun ammattikorkeakoulussa

Turun ammattikorkeakoulun sairaanhoitajakoulutusten ensisijaisten hakijoiden määrä nousi syksyn 2022 yhteishaussa, vastoin valtakunnallista suuntausta.

Turun AMK:ssa voi opiskella sairaanhoitajaksi normaalissa päivätoteutuksessa Turussa ja Salossa sekä monimuototeutuksessa, jossa opiskelun voi yhdistää päätoimiseen työntekoon. Perinteisesti  Turun ammattikorkeakoulussa vetovoimaiset ensihoitajan, fysioterapeutin ja sosionomin koulutukset säilyttivät suosionsa.


– Tällä hetkellä näyttää tulevia sairaanhoitajaopiskelijoita kiinnostavan erityisesti monimuoto-opetus, joka mahdollistaa tiettyinä arkipäivinä lähiopiskelun ja siten työnteon vapaammin.Tämä on trendi, joka on jatkunut nyt viime vuodet. Meidän tuleekin Turun AMK:ssa sairaanhoitajakoulutuksessa erityisesti siksi kehittää näitä sisäänottoja, sanoo koulutus- ja tutkimuspäällikkö Riitta-Liisa Lakanmaa.

– Myös Salon päivätoteutuksen sairaanhoitajakoulutuksen vetovoimaan olemme tyytyväisiä.  Salon päivätoteutuksessa on alkamassa yhteistyö Salon asumishoivayksikön kanssa, Lakanmaa jatkaa.


Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen tiedotteessa kerrotaan, että tämän syksyn yhteishaussa sosiaali- ja terveysalan vetovoima laski valtakunnallisesti tarkasteltuna toista vuotta peräkkäin. Hakijamäärä on laskenut yli 4 500 ensisijaisella hakijalla viimeisen kahden vuoden aikana. 


Kun kaksi vuotta sitten ensisijaisia hakijoita oli lähes viisi yhtä aloituspaikkaa kohden, nyt hakijoita oli alle kolme aloituspaikkaa kohden. Sote-alan englanninkielisten tutkintojen vetovoima on sen sijaan kasvussa. Koulutusohjelma- ja aluekohtaista vaihtelua on jonkin verran.