Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.3.2023

Kevään yhteishaku alkaa 15.3. – Turun AMK:ssa tarjolla 2062 opiskelupaikkaa

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa 15.3. ja päättyy 30.3. Turun ammattikorkeakoulussa on tarjolla yhteensä 2062 opiskelupaikkaa tekniikan, liiketalouden, terveyden ja hyvinvoinnin sekä kulttuurin aloilta.

Tarjolla on suomenkielisiä sekä AMK- että Master- eli ylempään AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia. Hakukohteita on yhteensä 68, joista AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia on 47 ja Master-tutkintoon johtavia 21.

Uusia koulutuksia hakukohteiden joukossa ovat ylempiin korkeakoulututkintoihin johtavat valokuvataiteen, kestävän kiertotalouden ja data engineering and AI, sekä sähkö- ja automaatiotekniikan AMK-tutkintoon johtava koulutus.

Opinnot paikan päällä tai verkossa, myös joustavasti työn ohessa

AMK-tutkinnon voi suorittaa koulutuksesta riippuen päivätoteutuksena, joustavasti työn ohessa monimuotokoulutuksessa tai pääsääntöisesti verkossa opiskellen verkko-opintoina. Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot eli Master-tutkinnot voi suorittaa joustavasti työn ohessa tai kokonaan verkossa.

Opiskelijavalinnat tehdään touko-kesäkuun aikana

AMK-tutkinnoissa suurin osa hakijoista valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Kulttuurialalla on käytössä ennakkotehtäviä ja omat valintakokeet. YAMK-tutkinnoissa opiskelijat valitaan todistusvalinnalla, valintatehtävällä tai ennakkotehtävällä ja valintahaastattelulla hakukohteesta riippuen. AMK-valintakokeet järjestetään 29.5.–2.6. Muita valintakokeita järjestetään touko-kesäkuun aikana.

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan ennen valintakokeita, ja kaikki tulokset viimeistään 7.7. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 14.7. klo 15 mennessä. Opinnot alkavat syksyllä 2023.