Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.5.2023

Kevään 2023 yhteishaun todistusvalinnan tulokset on julkaistu

Kaikki kevään 2023 yhteishaun todistusvalinnan tulokset on julkaistu. Oman tilanteesi näet Oma Opintopolku -palvelusta.

Kevään yhteishaku järjestettiin 15.–30.3. ja Turun AMK oli mukana haussa 68 AMK- tai YAMK-tutkintoon johtavalla koulutuksella. Opiskelijat valitaan suurimpaan osaan AMK-koulutuksia todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Poikkeuksena ovat kulttuurialan koulutukset, joihin opiskelijat valitaan ennakkotehtävän ja/tai valintakokeen perusteella. 

Todistusvalinnan tulokset on nyt julkaistu. Oman tilanteesi näet Oma Opintopolku -palvelusta. Jos sait opiskelupaikan haluamaasi hakukohteeseen todistusvalinnassa, sinun ei tarvitse osallistua AMK-valintakokeeseen. 

Opintopolun virhe korjattu, tilanne tulkittu Turun AMK:ssa hakijoiden eduksi

Opetushallituksen ylläpitämässä valtakunnallisessa opiskelijavalintojen järjestelmässä, Opintopolussa, havaittiin tekninen virhe tiistaina. Virheen seurauksena osa AMK-koulutusten hakijoista tulkittiin hakijoina ensikertalaiseksi, vaikka heillä oli jo suoritettu korkeakoulututkinto. 

Turun AMK:ssa valtakunnallinen virhe vaikutti siten, että todistusvalinnalla valittiin muutamia ylimääräisiä hakijoita. Hallintolain 6 §:n luottamuksensuojan periaatteen mukaisesti Turun AMK tulkitsee tapahtuneen hyväksyttyjen hakijoiden eduksi. Tämä tarkoittaa, että opiskelupaikan myös virheen seurauksena saaneet saavat pitää paikkansa. Hakijoihin, joita tilanne koskee, on oltu yhteydessä. Virhetilanne on korjattu Opintopolussa.

Valintatavat vaihtelevat koulutuksittain

AMK-valintakokeen ohjeet löydät ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Tarkempaa tietoa Turun AMK:n opiskelijavalinnoista löydät Turun AMK:n www-sivuilta.  

Master Schoolin YAMK-koulutuksiin opiskelijat valitaan todistusvalinnan, valintatehtävän, ennakkotehtävän ja/tai haastattelun perusteella. Valintatavat vaihtelevat koulutuksittain. Myös YAMK-koulutuksien todistusvalinnan tulokset on julkaistu. Loput valinnat julkaistaan 7.7.2023 mennessä.

Kulttuurialan koulutusten valintakokeiden tarkemmat ohjeet löydät valintakoekutsusta. Valintakoekutsut on lähetetty sähköpostilla hakijoille viimeistään 3.5. Muistathan tarkistaa myös roskapostikansion. 

Saitko opiskelupaikan todistusvalinnassa?

Paljon onnea! Uuden opiskelijan ohjeet, eli miten otat opiskelupaikan vastaan, milloin opinnot alkavat ja miten opiskeluun tulee valmistautua, löydät Uusille opiskelijoille -sivulta. Tutustuhan ohjeisiin tarkkaan ja muista ottaa opiskelupaikka vastaan 14.7. klo 15.00 mennessä.