Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 31.5.2023

DelSiTechille puhdastila lääkevalmistusta varten Turun ammattikorkeakoulun tiloista

Turkulaiselle lääkeannosteluteknologia- ja lääkekehitysyritys DelSiTech Oy:lle on valmistunut puhdastila lääkkeiden valmistusta varten. Kyseessä kaikkein korkeimman luokan puhdastila, jossa voidaan valmistaa esimerkiksi steriilituotteita ruiskuissa injektioita varten.

DelSiTechin noin 100 m2 puhdastilayksikkö sijaitsee Turun ammattikorkeakoulun tiloissa Kupittaalla. Tilaa on aikaisemmin käytetty myös lääkkeiden valmistukseen, mutta viimeisten vuosien ajan se on ollut ammattikorkeakoulun opetuskäytössä. Muutostyö DelSiTehcin valmistusyksiköksi toteutettiin läheisessä yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa.  
 

– Tämä hanke on ollut malliesimerkki toimivasta yhteistyöstä yrityksen ja korkeakoulun välillä. Turun ammattikorkeakoulun puhdastilaosaaminen ja myönteinen asenne on ollut ratkaisevan tärkeää valmistustilan saamiseksi käyttöömme, kiittelee DelSiTechin toimitusjohtaja Lasse Leino
 

– Olemme tehneet bioalan yritysten kanssa yhteistyötä yli 20 vuoden ajan. Yhteistyö vahvistaa verkottumista alan yritysten kanssa, tukee opetus- ja tki-toimintaa ja näissä toteutuu myös lakiin kirjattu ammattikorkeakoulun aluekehitystehtävä, kiittelee Turun ammattikorkeakoulun erityisasiantuntija Raimo Pärssinen
 
Oma steriilivalmistustilan valmistuminen on merkittävä virstapylväs DelSiTechille. Yrityksen tavoitteena on saada valmistusyksikölle lääketehdaslupa vuoden loppuun mennessä, jonka jälkeen se voi valmistaa itse omia tutkimuslääkkeitä kliinisiä tutkimuksia varten. DelSiTechin silikateknologiaan perustuvien tuotteiden valmistus puhdastilassa vaatii erityisosaamista, jota ei ole Leinon mukaan helposti saatavana ostopalveluna.

– Tämä nopeuttaa huomattavasti DelSiTechin omien lääketuotteiden kehitystä ja kaupallistamista sekä vähentää riippuvuutta ulkopuolisista sopimusvalmistajista. Samalla tarjoamme steriilituotteiden valmistuspalvelua myös nykyisille ja tuleville kumppaneillemme. Uskomme, että liiketoiminnan laajentaminen steriilivalmistukseen vauhdittaa yhtiön kasvua merkittävästi, sanoo Leino. 

Kuva: DelSiTech.

Tutustu Turun ammattikorkeakoulun palveluihin

Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa yrityksille monipuolisia kemian- ja materiaalitekniikan analyysi- ja asiantuntijapalveluja. Ajanmukaiset laboratoriomme sijaitsevat Kupittaan kampuksella. Palvelut toteutetaan asiantuntijapalveluna tai opiskelijatyönä, jota valvoo ja ohjaa aina kokenut opettaja tai alan ammattilainen.