Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.6.2024

Turun AMK:n aurinkopaneelien testauslaboratorio on saanut FINAS-akkreditoinnin ensimmäisenä Suomessa

Turun ammattikorkeakoulun aurinkopaneelien testauslaboratorio on saanut FINAS-akkreditoinnin, joka takaa laboratorion mittaustulosten pätevyyden ja luotettavuuden.

Turun AMK:n Uuden energian tutkimusryhmän aurinkopaneelilaboratorio on nyt Suomen ainoa akkreditoitu aurinkopaneelien testilaboratorio. Akkreditointi on kansainvälisiin kriteereihin perustuva menettelytapa, jonka avulla toimijan pätevyys voidaan todeta luotettavasti. Turvallisuus- ja kemikaalivirastossa (Tukes) toimiva FINAS akkreditoi eli toteaa päteväksi laboratorioita, sertifiointielimiä, tarkastuslaitoksia, vertailumittausten järjestäjiä sekä ympäristö- ja päästökauppatodentajia Suomessa. 

– Tarjoamme luotettavaa ulkopuolisen tahon testauspalvelua Suomessa. Muutoin aurinkopaneelien testaukset tehdään Suomen ulkopuolella tai tuotteiden valmistaja tekee ne itse, Uuden energian tutkimusryhmän tutkimusvastaava Samuli Ranta Turun ammattikorkeakoulusta kertoo. 

Taattua laatua ja parempaa riskienhallintaa asiakkaille

Turun AMK:n aurinkopaneelilaboratoriossa mitataan aurinkopaneelien tuottamaa tehoa. Asiakkaita ovat esimerkiksi aurinkopaneelien asennusliikkeet, tukkuliikkeet sekä suurten kiinteistöryhmien omistajat. Uutena asiakasryhmänä ovat aurinkopuistojen kehittäjät.

– Testauspalvelumme avulla yritysasiakkaat voivat varmistaa aurinkopaneeliensa laadun. Ne voivat hyödyntää testauksen tuloksia esimerkiksi neuvotteluissa tai ongelmatilanteissa, joissa selvitetään tuotteiden vaatimustenmukaisuutta. Tämä auttaa yrityksiä hallitsemaan taloudellisia riskejä, Ranta kuvaa.

Akkreditoitu testaus merkitsee parempaa laatua ja luotettavuutta myös kuluttajille. 

– Akreditoidun laboratorion suorittama mittaus varmistaa, että paneelit täyttävät vaaditut standardit, mikä on erityisen tärkeää markkinoilla, joissa tuotteet valmistetaan toisella puolella maapalloa ja tuotteiden laatu voi vaihdella, Ranta kertoo. 

Henkilö laboratoriossa

Akkreditoidun testauksen lisäksi Uuden energian laboratorio tarjoaa muitakin aurinkopaneeli- ja energiajärjestelmien testausta. 

Uusi energia -laboratorio

Tarjoamme aurinkopaneeli- ja energiajärjestelmien testausta.