Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 12.9.2024

Haluaisitko laajentaa osaamistasi ikääntyvien kanssa työskentelyssä?

Osaajakoulutukset ovat ammattilaisille tarkoitettuja koulutuksia, joilla voi hankkia uutta osaamista ja syventää asiantuntijuutta ilman kokonaisen tutkinnon suorittamista.

Katri Loipponen valmistui Johtaminen ja kehittäminen gerontologian alalla -osaajakoulutuksesta ensimmäisten joukossa keväällä 2024. Hän on koulutukseltaan sairaanhoitaja (YAMK) ja työskentelee hoivakodin johtajana Hollolassa sijaitsevassa Pellavakoti Attendossa.

– Koulutuksessa oli parasta se, kun sai kuulla muiden samanhenkisten opiskelijoiden ajatuksia ja vinkkejä. Opinnot pidettiin etänä, joten osallistujat saattoivat olla ympäri Suomea. Koulutus syvensi ajatteluani etenkin eettisyydestä ja RAI-arvioinnin hyödyntämisestä johtajan työssäni, Loipponen summaa.

Osaajakoulutuksessa keskitytään gerontologian alan johtamisen ja kehittämisen haasteisiin sekä tulevaisuuden toimintaympäristöihin. Aiheina ovat ikäihmisen terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, eettisyys vanhustyössä, tiedolla johtaminen sekä asiakaslähtöisten palveluiden kehittäminen.

Loipponen kertoo olevansa ikuinen oppija. Jokainen koulutus ja työkokemus on vaikuttanut siihen, missä ja minkälainen hän on tänä päivänä.

– Hoitotyö on aina ollut minun juttuni. Valmistuin ensin perushoitajasta lähihoitajaksi ja sitten sairaanhoitajaksi. Täydensin osaamistani myöhemmin kivunhoitoon liittyvillä erikoistumisopinnoilla, suoritin sairaanhoitajan ylemmän AMK-tutkinnon ja nyt tämän osaajakoulutuksen.

– Koulutuksen keskiössä ovat sisältö, opiskelijat ja opettaja, mikä on aikuisopiskelun suola. Jatkuva oppiminen kannattaa aina. Tiedostan nyt, millainen johtaja olen ja toisaalta millainen en halua olla, Loipponen pohtii.  

Hakuaika keväällä 2025 alkavaan osaajakoulutukseen on 1.–29.10.2024. Opinnot toteutuvat verkossa avoimen AMK:n kautta ja itsenäisenä työskentelynä. Opiskelu on maksullista.

Johtaminen ja kehittäminen gerontologian alalla -osaajakoulutus (30 op)

Verkko-opetusta järjestetään noin yhtenä tai kahtena päivänä kuukaudessa. Opetus muodostuu ohjauksesta, asiantuntijaluennoista ja seminaarityöskentelystä. Opiskelija saa lopuksi osaajakoulutusdiplomin suoritetuista opinnoista.