Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 23.9.2014

Suomen kybersuurlähettiläs vierailee Turussa

Kybertoimintaympäristöön liittyvät kysymykset ovat olleet esillä kansainvälisissä keskusteluissa. Suomen kybersuurlähettiläänä aloittanut ulkoasianneuvos Marja Rislakki vierailee Verkkoja kokemassa -seminaarissa 3.10. Ilmoittaudu viimeistään ke 24.9.

Kyberturvallisuus – tietoturvallisuuden alalaji, jolla pyritään sähköisen ja verkotetun yhteiskunnan turvallisuuteen.
(Kuva: Rosino)

Kybersuurlähettilään tehtävä on perustettu vahvistamaan kansainväliseen kybertoimintaympäristöön liittyvää tiedonvaihtoa ja koordinaatiota, ja siinä on toiminut ulkoasiainneuvos Marja Rislakki kesäkuusta lähtien.

Suomi hyväksyi vuonna 2013 kansallisen kyberturvallisuusstrategian. Strategian mukaisesti kansallista kyberturvallisuutta vahvistetaan osallistumalla aktiivisesti ja tehokkaasti kyberturvallisuuden kannalta keskeisten kansainvälisten organisaatioiden ja yhteistyöfoorumeiden toimintaan.

Ulkoasiainneuvos ja kybersuurlähettiläs Marja Rislakki puhuu pe 3.10. Verkkoja kokemassa -seminaarissa aiheenaan kyberdiplomatia klo 10.50 alkaen.

Verkkoja kokemassa -seminaari Turussa jo 11. kertaa

Tämän vuoden verkkoasiantuntijoiden seminaariohjelma käsittelee kyberdiplomatian ohella muun muassa nuoria verkkopalveluiden käyttäjinä, mobiileja välineitä ja viestintäkulttuuria sekä oppimisalustan tehokasta käyttöä koulutusorganisaatiossa.

Seminaarin avaa  2.10. Turun AMK:n uusi rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Seminaarin toteuttaa turkulaisten korkeakoulujen yhteistyöverkosto eRappu.
Seminaari järjestetään 2.–3.10. Turussa PharmaCityn auditoriossa (os. Itäinen Pitkäkatu 4 C, Turku; Kupittaan aseman lähellä). Ilmoittautuminen on käynnissä 24.9. saakka.

Lue lisää: https://blogit.utu.fi/verkkojakokemassa/