Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 29.9.2014

Turun AMK:n opiskelija mukana Ciscon kisassa

Toukokuussa järjestettiin maailmanlaajuinen Cisco Networking Academy NetRiders Suomen-osakilpailu. Suomen korkeakouluista tiensä tästä kansallisesta kilpailusta Euroopan NetRiders-kilpailuun raivasi neljä henkilöä.

Yksi heistä opiskelee Degree Programme in Information Technology –koulutusohjelmassa Turun ammattikorkeakoulussa. Turun AMK onnittelee!

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio
Kuva: Cisco Networking Academy

Jatkoon päässyt kolmannen vuosikurssin opiskelija Ismael Castiñeira Álvarez pääsee Ciscon organisoimaan seuraavaan testiin lokakuussa. Tuolloin kansallisista osakilpailuista jatkoon selvinneet internet-tekniikan opiskelijat kisaavat paremmuudesta keskenään Euroopan tasolla. Haaveena kaikilla on tietysti selvittää tiensä loppukilpailuun.

On hienoa olla mukana tarjoamassa opiskelijoillemme mahdollisuuksia mitata oppimiaan taitojaan koulun seinien ulkopuolella. Tällainen kisa tarjoaa tähän helpon ja mainion tilaisuuden, ja hyvässä tapauksessa opiskelijan työura ja ammatillinen kehittyminen saavat ”superbuustin” kisan sivutuotteena, miettii lehtori Ossi Väänänen Turun AMK:sta.

Kuinka jännittävää kisaaminen onkaan?

Miltä sitten tuntuu olla mukana tällaisessa kansainvälisessä kisassa, Ismael Castiñeira Álvarez kertoo:

–  Vielä ei kilpaileminen ole ”ottanut koville” ja tehtäviin vastaaminen muistuttaa mielestäni lähinnä tietokoneella pelaamista. Kysymykset eivät myöskään mielestäni ole sen vaikeampia kuin tavalliset välikoetehtävät oppikursseilla, Ismael kertoo.

Kilpailussa joudutaan kuitenkin lopulta kovan paineen alle, ja samalla osallistuminen edistää opiskelijoiden kriittisen ajattelun kehittymistä. Stressaavan kilpailutilanteen kokeminen on kuitenkin omiaan opettamaan stressinsietoa ja ajatusten hallintaa myös tulevilla työurilla. Näin markkinoi Cisco kilpailun antia omilla verkkosivuillaan.

–  Voi olla, että jatkossa kisa kovenee ja joudumme paineen alle. Itse en tuota vielä kuitenkaan murehdi, sillä mahdolliseen loppukilpailupaikkaan on vielä matkaa, miettii Ismael Castiñeira Álvarez.

Mikä on NetRiders-kilpailu

– NetRiders-kilpailu järjestetään vuosittain Cisco Networking Academy -ohjelmassa mukana oleville opiskelijoille. Kilpailu toteutetaan Internetissä tehtävillä valvotuilla teoria- ja käytännön kokeilla, kertoo laboratorioinsinööri Vesa Slotte Turun AMK:sta.

Cisco Networking Academy on maailmanlaajuinen koulutusohjelma internet-tekniikan opiskelijoille. Siihen osallistuu noin 10 000 oppilaitosta 165 maassa. Kurssit tähtäävät kansainvälisten teollisuussertifikaattien, esim. CCNA ja CCNP, suorittamiseen.

– Turun ammattikorkeakoulun Degree Programme in Information Technology -koulutusohjelma on tarjonnut Networking Academy -kursseja yli tuhannelle opiskelijalle vuodesta 1999 saakka, toteaa lehtori Ossi Väänänen.

Pääpalkintona seitsemälletoista parhaalle tarjotaan opintomatka Kalifornian Piilaaksoon, Cisco Systemsin päämajaan. Voittajat saavat myös erinomaista näkyvyyttä työmarkkinoilla.