Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.3.2017

Turku BisnesAkatemia - The Grand Opening

BisnesAkatemia on toiminut Turun AMK:ssa jo vuodesta 2011, alkuun tosin kokeellisena ainoastaan Salon-kampuksella. Tästä syksystä alkaen mukana on ollut tiimiyrityksiä myös Turusta, kun tiimioppimista korostavaa opiskelumallia on pyöritetty kahdella kampuksella.

Opiskelijoita oppimisympäristössä toimii päivittäin noin 270 ja valmentajia on yhteensä 9. Marraskuun 24. päivä oli BisnesAkatemia Turun virallinen avajaispäivä; The Grand Opening.

Teksti ja kuvat: Johanna Stenroos-Vuorio, viestintävastaava

Avajaispuheen marraskuisessa tilaisuudessa pitänyt Turun AMK:n rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila totesi BisnesAkatemian olevan juuri oikeanlaista tekemistä. Opiskelijoita hän kehotti tähtäämään ylös, ihan maailman parhaaksi asti. Sellaiseksi on Taatilan mukaan kenen tahansa mahdollista tulla, kunhan vain on riittävä halu ja motivaatio tehdä asioita.

- Paljon onnea BA-Turku, tästä se lähtee. Tulevaisuuden kirjoitatte te, hän kiteytti vielä loppuun.

BisnesAkatemian konsepti joustaa

BisnesAkatemiassa perinteisestä lukujärjestyksestä on luovuttu, ja oppimisprosessissa ovat mukana myös ulkoiset asiakkaat. Opinnot suoritetaan pienryhmissä eli opiskelijoiden itsensä perustamissa tiimiyrityksissä.

BisnesAkatemia on oppimisympäristö, jonka sisällä voidaan toteuttaa erilaisia projekteja ja toimeksiantoja hyvin joustavasti ja ketterästi.

- Konsepti on valmis vastaamaan ympäröivän maailman haasteisiin. Osaamisen kasvattaminen niin teoriassa kuin käytännössä sekä usko omiin kykyihin ovat asioita, jotka ohjaavat toimintaamme, totesi myös koulutus- ja tutkimuspäällikkö ja BisnesAkatemian perustajajäsen Jaana Kallio-Gerlander tervehdyssanoissaan.

Turussa toimivia opiskelijoitten tiimiyrityksiä ovat Droppi, Trivia Group, CloudIT, Tradetalo ja Tradetase. Yritykset ovat erikoistuneet mm. taloushallinnon palveluihin, sosiaalisen median markkinointiin ja koodaamiseen.

- Avajaistilaisuuden järjestelyt ja ohjelma olivat nekin kokonaisuudessaan tiimiyritystemme aikaansaannosta, totesivat valmentajat Marita Nummi-Wikström ja Kari Juhala.

Monen mielestä täydellinen oppimisympäristö

BisnesAkatemia Turku on nyt siis juhlallisesti ja virallisesti avattu. Tosin pitkin syksyä on jo ehditty tehdä niitä aitoja työelämänprojekteja ja osallistua jopa erilaisiin kilpailuihin.

Osuuskunta Dropin terveiset avajaistilaisuudessa lausunut Varpu Andersson kertoi BisnesAkatemian parhaista puolista:

- Pääsemme työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa ja oppimaan toisiltamme. Tässä ympäristössä on turvallista kehittää yrittäjyystaitojaan, ja vaikkei meistä kaikista ehkä tulekaan yrittäjiä, uskon, että täältä valmistuvat opiskelijat ovat kaikki todella yrittäjähenkisiä. Ja yrittäjähenkinen työntekijä on kullanarvoinen kenelle tahansa yrittäjälle, Andersson uskoo.

BisnesAkatemiassa opitaan oikeita yhteistyöyritysten projekteja tekemällä unohtamatta kuitenkaan teoriatreenejä ja lukemista.

- Pidämme esimerkiksi noin kerran kahdessa viikossa ns. lukupiirin, jossa keskustelemme luetuista kirjoista yhdessä ja opiskelemme jotakin tiettyä aihepiiriä, totesi puheessaan opiskelija-yrittäjä Johannes Lehto Trivia Groupista.

Keskustelujen perusteella tällainen opiskelumuoto tuntuu monen opiskelijan mielestä jopa täydelliseltä. Useiden mielestä BA tuntuu aivan siltä ”kuin töissä kävisi”. Valmentajat puolestaan koetaan ikään kuin seniori-tiimiläisinä.

- Me työskentelemme kirjanpitotiimeissä, joissa vanhemmat opiskelijat toimivat mentoreina ja nuoremmat opiskelijat oppivat vanhempien ohjauksessa. Opettaja-valmentajat ovat mukana henkisenä turvana ja auttamassa käytännön tilanteissa, kiitteli oppimisympäristön mahdollisuuksia puolestaan opiskelija ja osuuskunta TradeTaseen hallituksen puheenjohtaja Joni Ojanen.

Samaa mieltä oppimisympäristöstä olivat ”Droppilaiset”.

- Aika on mennyt todella nopeasti ja olemme syksyn kuluessa osallistuneet mm. erilaisiin tapahtumiin, joista yhtenä kansallinen Visio-innovointitapahtuma, jonka voitimme, he kertoivat.

Ensi vuonna rimaa nostetaan BisnesAkatemiassa taas, ja kansallisen kisailun innoittamana vuorossa on varmasti vähintään eurooppalainen kilpasarja ”Vuoden Yritys”, joka järjestetään vuoro vuosin jossakin Euroopan maassa.

BisnesAkatemiassa ei pelätä haasteita, virheitä tai edes epäonnistumisia. Niitähän tapahtuu kaikille, joten virheet kannattaa nähdä ainoastaan kehittymismahdollisuuksina.

Paljon onnea BisnesAkatemia!

Tutustu BisnesAkatemiaan ja lue lisää

BisnesAkatemia – yrittäjyyden ympäristö

Turun ammattikorkeakoulun Salon toimipisteessä on vuodesta 2000 lähtien toteutettu harjoitusyritystoimintaa liiketoimintaosaamisen ja yrittäjyyden perusasioiden oppimisessa. Oppimisympäristönä ja opetuksen kehyksenä toimii BisnesAkatemia. Siellä opiskelu tapahtuu perinteisen luento-opetuksen sijaan opiskelijoiden muodostamissa monialaisissa pienryhmissä, tiimiyrityksissä. Opettajan roolina on toimia valmentajana ja oppimisen tukijana.

BisnesAkatemiassa opiskellaan projektiluontoisesti jatkuvassa vuorovaikutuksessa yritysten ja organisaatioiden kanssa.Rennossa ympäristössä tapahtuva opiskelu innostaa ja aktivoi nuoria parhaiten.

Akatemiayritykset ovat opiskelijoiden perustamia osuuskuntamuotoisia yrityksiä. Jokainen BisnesAkatemian akatemiayrityksistä tekee asiakasprojekteja paikallisille yrityksille. Lue lisää...