Sivu päivitetty 19.1.2016
Media-ala. Nyt!

Media-ala. Nyt!

Linnankatu 56 Turku, 20100Suomi


Taideakatemian Köysiteatteri
17.12.2015 klo 10:00 - 15:00

Media-ala. Nyt! ottaa hampaisiinsa ajankohtaiset keskusteluaiheet. Tule seuraamaan keskustelutapahtumaa livenä tai katso suoraa lähetystä tilaisuudesta Digitopian sivuilta. Keskusteluun voi osallistua Twitterissä hashtagilla #MediaAlaNyt.

Alustus:
10.00-11.30 Sananvapaus kriisissä?
Journalistiliiton asiamies ja Vikesin hallituksen puheenjohtaja Juha Rekola

11.30-12.30 Omakustanteinen lounas

Keskustelut:
12.30-13.15 ”Tapan sut!” – poistuuko uhkailija aina verkosta voittajana?

Netissä tehtävät kunnianloukkaukset ja muut henkilöihin kohdistuvat rikokset jäävät usein ilman tuomiota. Miksi niistä ei rangaista ja miksi pitäisi? Millaisia seurauksia vihapuheesta on esimerkiksi journalismille ja sananvapaudelle.

Aiheesta keskustelemassa Ei vihapuheelle -liikkeen koordinaattori Sampo Villanen, rikosoikeuden professori Jussi Tapani ja MV-lehden ajojahdin kohteeksi joutunut toimittaja Juha Vainio ja Blogbookin omistaja & perustaja sekä Ylilauta-keskustelufoorumin toinen omistaja Sami Kieksi.

13.15-14.00 Journalistin työ muuttuu – muuttuuko koulutus?

Digitalisaatio muovaa toimittajan työnkuvaa. Millaista koulutuksen tulisi olla vastatakseen mediakentän muuttuvia tarpeita?

Aihetta puivat Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu, Ylen toimittaja Sarita Blomqvist ja yliopistonlehtori Kari Koljonen Tampereen yliopistosta.

14.00-14.45 Tosi-tv – ketä kiinnostaa?

Olemme nähneet järjestettyjä avioliittoja ja alastomia ensitreffejä autiolla saarella – kuinka pitkälle tosi-tv voi vielä mennä? Television katselijat siirtyvät suoratoistopalvelujen pariin. Onko tämä tosi-tv:n kuolema? Bile-Dani saa veren kiehumaan ja somen riehumaan. Onko tosi-tv-tähti vain tuotantoyhtiön sätkynukke?

Näistä kysymyksistä keskustelemassa mediatutkija Mikko Hautakangas ja Hottikset, Ensitreffit alttarilla ohjelmia tuottanut Endemol Shine Finland –tuotantoyhtiön Alex Laszlo ja muun muassa Hottiksissa ja Big Brotherissa mukana ollut tosi-tv-tähti Jonna Saari.

Ilmoittaudu tapahtumaan osoitteessa http://bit.ly/digitopia_mediaalanyt

Tilaisuus on maksuton. Tilaisuuden kohderyhmiä ovat mainonnan ja media-alan yritykset, ammattilaiset ja opiskelijat.

Tilaisuus on osa Digitopia -hanketta, jonka tavoitteena on vahvistaa media-alan ammattilaisten kilpailu- ja sopeutumiskykyä Varsinais-Suomessa ja vastata alan muuttuneisiin koulutustarpeisiin. ESR-rahoitteisesta hankkeesta vastaavat Turun ammattikorkeakoulun media-alan koulutus, Satumaa Family Business sekä Åbo Underrättelser.

Tapahtumalistaukseen »