Sivu päivitetty 2.10.2017
Villisorsa

Villisorsa

Taideakatemia
Linnankatu 56, 20100Turku

08.11.2017 - 17.11.2017

Henrik Ibsenin Villisorsa on pohjoismaisen draaman klassikko, jossa Ekdalin valokuvaajaperheen helppoa ja mutkatonta arkea järkyttää vuokrahuoneeseen muuttava Gregers Werle. Isä Hjalmarin lapsuudenystävä, tukkukauppiaan poika. Gregers sairastaa akuuttia moraalikuumetta. Alakerran lääkäri on usein kierroksella, ukki on ullakolla kanien keskellä nuoruutensa ruukin metsien karhujahdissa, ja perheen tyttökin saattaa geeniensä vuoksi menettää näkönsä. Onneksi on sentään villisorsa. On Hjalmarilla jotain, jonka avulla välttää turhanpäiväinen valokuvaaminen. Miksi äiti Gina ei sitten välitä villisorsasta? Onhan se sentään saatu tukkukauppias Werleltä.

Parin päivän aikana totuuksia paljastuu, mutta jotain menee myös rikki. Elämänkatsomusten törmätessä on aikuisten helppo riidellä tai mennä viinaan, mutta huolehtisipa edes joku murrosikäisestä. Ne ovat sitä sorttia, että saattavat tehdä itselleen tai toisille mitä tahansa.

Tarjoaako elämänvalhe kuitenkin helpomman ja onnellisemman elämän kuin vuosia unohduksissa olleiden, raastavien totuuksien esiin kaivaminen? Kuka on villisorsa, joka sukeltaa pohjaan kuolemaan pari haulia siipeen saatuaan? Kuka metsästyskoira, joka lähtee villisorsaa järven pohjasta hakemaan?

”Sen ne tekee aina, villisorsat. Sukeltaa pohjaan – niin syvälle kuin pääsee – ja tarraa lujasti kiinni – roskiin, ruohoihin, mitä siellä onkin. Eikä tule enää koskaan ylös.”

Villisorsa esitetään Taideakatemian Videostudiossa (Linnankatu 54-56, 20100 Turku).
Ohjaus: Ronja Siljander
Lavalla: Helmi Hytönen, Emma Jääskeläinen, Katariina Kolehmainen, Mikko Karisto, Saara Mänttäri, Ville Sarimaa & Timo Tamminen

Esitykset:
ke 8.11. klo 19 (ensi-ilta),
pe 10.11. klo 19,
ma 13.11. klo 19,
ke 15.11. klo 19,
to 16.11. klo 19 ja
pe 17.11. klo 19.

Liput ennakkoon 10/5 €,  osta ennkkolippusi tästä linkistä...
Liput ovelta 12/7€
Tiedustele ryhmäpaketteja suoraan ohjaajalta ronja.siljander@edu.turkuamk.fi!

Näytelmää ei suositella alle 7-vuotiaille.
Villisorsa on Ronja Siljanderin teatteri-ilmaisun ohjaajaopintojen opinnäytetyö.
Näytelmän oikeuksia valvoo Näytelmäkulma.
Kuva Anni Porrasmäki.

Katso kuvia ja traileri tästä Facebook-tapahtumasta...

Lue lisää tästä artikkelista...

Tapahtumalistaukseen »