Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.3.2018
Maailman vesipäivä

Maailman vesipäivä

Valonia, Turun ammattikorkeakoulu, Turun kaupunki sekä Saaristomeren Suojelurahasto
Sepänkatu 1, 20700Turku


Turun ammattikorkeakoulu, auditorio Monitori (B21) (Sepänkatu 1, 2.krs, Turku) - Sepänkatu 1
22.03.2018 klo 13:00 - 15:30

Järjestämme Vesi kaupunkiluonnossa -seminaarin Turun ammattikorkeakoulun Sepänkadun toimipisteessä torstaina 22.3.2018 klo 13 alkaen. Seminaarin esitelmissä haluamme tuoda esille kaupunkien arvokkaita vesistöjä, mitä ympäristöhaasteita niihin kohdistuu ja miten hulevedet tulisi huomioida kaupunkisuunnittelussa. 

 

Ohjelma

13:00 Tilaisuuden avaus – Tove Holm, Saaristomeren Suojelurahasto

Hulevedet haltuun – miksi integroitu hulevesien hallinta kannattaa – Pilar Meseguer Galiana, Turun kaupunki

Haitalliset aineet kaupunkivesissä – Piia Leskinen, Turun ammattikorkeakoulu

14:00 KAHVITAUKO JA HANKKEISIIN TUTUSTUMINEN

14:30 Pienvesien merkitys kaupunkiluonnon monimuotoisuudelle – Janne Tolonen, Valonia

Vesiensuojelun ja hulevesien huomioiminen kaupunkisuunnittelussa – Anna Räisänen, Turun kaupungin ympäristötoimiala

15:20 Loppukeskustelu ja tilaisuuden päättäminen

 

Ilmoittautuminen

Maksuttomaan tapahtumaan ovat tervetulleet kaikki kaupunkivesistöistä ja hulevesistä kiinnostuneet. Kahvitarjoilun mitoituksen vuoksi pyydämme ilmoittautumaan tapahtumaan tämän linkin kautta tai Katariina Yli-Heikkilälle katariina.yli-heikkila(at)valonia.fi, puhelin 040-552 2369

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Valonia, Turun ammattikorkeakoulu, Turun kaupunki sekä Saaristomeren Suojelurahasto.

 

Maailman vesipäivä

Maaliskuun 22. päivä vietetään maailmanlaajuisesti YK:n vesipäivää. Vesipäivän tarkoitus on muistuttaa meitä puhtaan veden tärkeydestä ja vuosittain vaihtuvalla teemalla tuodaan esille eri näkökulmia puhtaan veden laatuun ja saatavuuteen. Vuoden 2018 teemana on luonnonmukaiset menetelmät veteen liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi.

Sään ääri-ilmiöt ovat lisänneet tulvia ja toisaalta kuivuutta. Lisäksi veden laatuongelmista kärsitään eri puolilla maailmaa. Myös Suomessa valumavesien luonnonmukaiseen hallintaan, kuten kosteikkoihin, on kiinnitetty enemmän huomiota. Taajamissa rakennetun pinnan lisääntyminen, sään ääri-ilmiöt sekä haitallisten aineiden lisääntyminen ovat tuoneet painetta käsitellä hulevesiä jo niiden syntypaikalla. Taajamissa sadevesistä ja lumen sulamisvesistä aiheutuvia ongelmia voidaan hallita muun muassa parantamalla vedenpidätyskykyä luonnonmukaisilla menetelmillä sekä integroimalla hulevesien käsittelyratkaisuja rakenteisiin. Luonnonmukaiset menetelmät myös puhdistavat hulevesiä ennen kuin ne päätyvät vesistöön. Lisäksi rakennetustakin ympäristöstä löytyy arvokkaita vesistöjä kuten puroja, jotka lisäävät alueen virkistysarvoja ja joiden ekologista tilaa voidaan parantaa käsittelemällä hulevesiä jo ennen kuin ne johdetaan vesistöihin.

 

Lisätiedot

Katariina Yli-Heikkilä, vesiasiantuntija

www.worldwaterday.org

Tapahtumalistaukseen »