Sivu päivitetty 2.11.2018
Elzbieta Guzek Soini - Chopin & Prokofjiev

Elzbieta Guzek Soini - Chopin & Prokofjiev

Taideakatemia
Sigyn-sali, Linnankatu 60, 20100Turku

09.11.2018

Elzbieta Guzek-Soinin pianoresitaali
Sigyn-sali pe 9.11. klo 19.00

ohjelma

Frédéric Chopin: Scherzo b-molli op. 31
Frédéric Chopin: Masurkat op. 24
Frédéric Chopin: Sonaatti nro 3 h-molli op. 58
Sergei Prokofjev: Sonaatti nro 8 op. 84

Pääsyliput:
ennakkoon 7€ / 3€ klikkaa tästä ennakkolippukauppaan...
ovelta 10€ / 6€

Elzbieta Guzek-Soini 

Pianotaiteilija Elzbieta Guzek-Soini syntyi Puolassa, Poznanissa. Muusikkoperheen esikoinen otti ensimmäiset pianotuntinsa 5-vuotiaana. Kymmenvuotiaana hän aloitti opinnot arvostetun professori Irena Kurpisz-Stefanowan yksityisoppilaana, jonka kanssa opiskeli kahdeksan vuotta, aina akatemiaan pääsyynsä asti.

Jo 12-vuotiaana nuori pianisti soitti sinfoniaorkesterin solistina Mendelssohnin g-molli konserton. Tätä seuranneiden vuosien aikana hän esiintyi vuosittain sekä erilaisten sinfoniaorkestereiden solistina että lukuisilla musiikkifestivaaleilla.

Opinnot Varsovan Chopin-Akatemiassa Guzek-Soini aloitti 17-vuotiaana. Professorinsa Lidia Kozubekin lisäksi hän opiskeli siellä ollessaan myös säveltäjä Piotr Perkowskin ja professori Tatiana Nikolajewan johdolla. Hän valmistui taiteen maisteriksi vuonna 1973 ollessaan vasta 22-vuotias.

Vuodesta 1974 lähtien Elzbieta Guzek-Soini on toiminut Suomessa pianonsoiton lehtorina, aluksi Kouvolassa ja 1978 alkaen Turussa, Turun konservatoriossa. 

Kesällä 1975 hän osallistui Nizzassa professori Sancanin mestarikurssille ja seuraavana vuonna professori Hernadin mestarikurssille Budapestissä. Samoina vuosina hän työskenteli myös professori Erik Tawaststjernan kanssa Helsingissä. 

Vuodesta 1996 lähtien Guzek-Soini on työskennellyt Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa pianomusiikin lehtorina. Hän jää eläkkeelle tehtävästään kuluvan vuoden 2018 marraskuussa.

Elzbieta Guzek-Soini on konsertoinut niin resitaalein, orkesterin solistina kuin erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa Suomessa, Puolassa, Belgiassa, Ranskassa ja Unkarissa. Lisäksi hän on pitänyt näissä maissa mestarikursseja ja toiminut lukuisien pianokilpailujen tuomaristoissa. 

Vuosien saatossa Guzek-Soini on tehnyt useita kantanauhoituksia Puolan radiolle ja Suomen Yleisradiolle.

Tapahtumalistaukseen »