Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.12.2019
Yksilöt ovat tähteellisiä

Yksilöt ovat tähteellisiä

Taideakatemia
Taideakatemian Köysiteatteri, 20100Turku

13.02.2020 - 15.02.2020

”Kauan eläköön Muuri, suojelkoon se meitä!”

Yksilöt ovat tähteellisiä on Kari Söderqvistin esikoisteos, joka varoittaa parodian keinoin totalitarististen yhteiskuntarakenteiden vaaroista. Näytelmä ottaa kantaa sananvapauden ja demokratian puolesta.

Söderqvist peilaa näytelmässään todellisuutta kahden eri universumin kautta, joissa molemmissa heijastetaan ihmisten tarvetta tulla ymmärretyksi. Näytelmä nostaa esiin tunteiden näyttämisen tosielämässäkin. Ennen kaikkea näytelmässä on kyse hylätyksi tulemisen tunteesta, ulkopuoliseksi jäämisestä ja siitä, että ihminen poltetun sillan toisella puolella ei lakkaa olemasta. Söderqvist pyrkii herättämään katsojassa kysymyksen: ”Elätkö vain itseäsi varten vai myös toisia varten?”.

Äänisuunnittelija Ilkka Haapanen on säveltänyt teokseen kokonaan uutta musiikkia, jonka tahtiin välitetään tarinaa myös tanssillisin keinoin. Näytelmän koreografina on toiminut Jenny Kallio.

Näytelmän pääosissa nähdään Jatta Pirinen Kerttumari ’Kakadu’ Uusirannan roolissa, Rami Laaksonen Atte Deborahin roolissa ja Rita Löytty Sarah Puljuna.

”Koen oloni niin turhaksi. Niinku ruoantähde. En ole tähteellinen vaan syömättä jäänyt ranka omenasta.”

Taideakatemian Köysiteatterissa (Linnankatu 56)
to 13.2. klo 19
pe 14.2. klo 18
la 15.2. klo 19

Liput:
10 € / 6€ ovelta (vain käteinen)
7 € / 3 € ennakkoon verkosta
https://taideakatemia.tapahtumiin.fi
 

Tapahtumalistaukseen »