Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.10.2020
Escenas Españolas

Escenas Españolas

Sibelius-museo / Taideakatemia
Sibelius-museo, Piispankatu 17, 20500Turku

23.10.2020 - 30.10.2020

ESCENAS ESPAÑOLAS – Espanjalaista musiikkia Turussa

Sibelius-museossa

Pe 23.10.2020 klo 19
Maria Männikkö & Timo Korhonen
Granados – Turina – de Falla

Pe 30.10. klo 19
Jukka Juvonen
Isaac Albéniz: Iberia

To 10.12. klo 19
Taideakatemian sekä Turun konservatorion ja musiikkiopiston opiskelijat
Albéniz – Turina – Sarasate – de Falla

Pääsyliput ovelta 10€

 

Tänä syksynä Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemian sekä Turun konservatorio ja musiikkiopiston opettajat ja opiskelijat syventyvät espanjalaiseen klassiseen musiikkiin yhteisessä Escenas Españolas -projektissaan.

Projektin työmuotoihin kuuluvat mestarikurssit, luennot ja demonstraatiot sekä yksilöohjaus. Projektin huipentavat Sibeliusmuseossa järjestettävät kolme konserttia, jotka tuovat kuultavaksi espanjalaista soitin- ja laulumusiikkia oppilaitosten opettajien ja opiskelijoiden esittämänä.

Projektin ohjaavat Taideakatemian yliopettajat Jukka Juvonen ja Timo Korhonen sekä Turun konservatorion pianonsoiton lehtori Maria Männikkö. He esittäneet laajasti espanjalaista musiikkia omissa konserteissaan.

Konserttipäivät ovat 23.10., 30.10. ja 10.12. Kaikki konsertit alkavat klo 19.

Ensimmäisen konsertin 23.10. tunnelmapaletissa vuorottelevat hehkeä romantiikka ja kipinöivä tanssillisuus ja toisaalta katoavaisuuden mysteeri. Esiintyjinä ovat Taideakatemian yliopettaja, kitarataiteilija Timo Korhonen sekä Turun konservatorio ja musiikkiopiston pianonsoiton lehtori, pianotaiteilija Maria Männikkö.

Toisessa konsertissa 30.10. Taideakatemian pianonsoiton yliopettaja Jukka Juvonen soittaa Isaac Albénizin 12-osaisen suurteoksen Iberia, joka on espanjalaisen musiikin kenties merkittävin yksittäinen sävellys. Säveltäjä Pierre Boulez on kuvannut sen olevan ”pianon ihme”. Juvonen on toistaiseksi ainoa suomalainen pianisti, joka on esittänyt teosta kokonaisuudessaan.

Kolmannessa konsertissa 10.12. kuultavan musiikin instrumenttivalikoima laajenee, kun esiintyjiksi astuvat Taideakatemian sekä Turun konservatorio ja musiikkiopiston ammattiopiskelijat, joiden esityksiä on hiottu projektin aikana. Konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Isaac Albéniz, Pablo de Sarasate ja Manuel de Falla.

Konsertit toteutetaan yhteistyössä Taideakatemian, Sibeliusmuseon sekä Turun konservatorio ja musiikkiopiston kanssa.

Tapahtumalistaukseen »