Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 3.10.2018
Allied ICT Finland (AIF)

Allied ICT Finland (AIF)

Digitalisaatio tuo suuria kasvun mahdollisuuksia, mutta onnistuminen vaatii aivan uudenlaista ketteryyttä, investointeja ja kumppanuusmalleja. Suomen on oltava uusien teknologioiden ja liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämisessä ketterä edelläkävijä. Tätä tukemaan Suomeen on perustettu ICT-alan vauhdittamiseksi uusi yhteenliittymä, Allied ICT Finland (AIF).

Mukana toiminnassa on yliopistoja ja ammattikorkeakouluja viidestä kaupungista, Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella, Turussa ja Helsingissä, sekä VTT. Lisäksi yhteenliittymää tukemassa ilman omaa hankerahoitusta ovat Turku Science Park, Yrityssalo, Business Oulu, Business Jyväskylä, Business Tampere, Jyväskylän AMK ja Helsingin kaupunki. AIF-keskittymän ensisijaisena tarkoituksena on parantaa suomalaisten yritysten kilpailukykyä merkittävästi. Tavoitteena on myös pysyvästi nostaa tutkimuksen ja kehityksen investointitasoa ICT-alalla Suomessa.

Allied ICT Finland tukee myös Varsinais-Suomen talouskasvua. AIF uusine toimintatapoineen luo mahdollisuuksia yhdistellä ja hyödyntää uusimpia teknologioita ja AIF-konsortion osaamista joustavasti eri liiketoiminnan alueille sekä yritysten ja julkisten toimijoiden yhteistyöhön.

 

 

Allied ICT Finland paketoi vahvuudet: ICT kasvuverkoston Kick off -seminaari

Aika: 7.11.2018 klo 13.00-18.00
Paikka: Auriga Business Center, Juhana Herttuan puistokatu 21, 20100 Turku, https://aurigacenter.fi/

Digitalisaatio tuo suuria kasvun mahdollisuuksia, onnistuminen vaatii kuitenkin uudenlaista toimintamallia. Allied ICT Finland on pohjoismaiden suurin ICT-alan tutkimuksesta liiketoimintaa -verkosto, se yhdistää huippututkimuksen, tutkijaresurssit, yritykset ja T&K-ympäristöt.

Seminaari on suunnattu digitaalisen liiketoiminnan kehittämisestä ja verkostoitumisesta kiinnostuneille yrityksille. Uusista liiketoimintamahdollisuuksista kertovat muun muassa Konecranes, Nokia ja Meyer Turku. Tule kuuntelemaan mielenkiintoista yritysten ja tutkimusverkoston vuoropuhelua ja selvittämään miten AIF:n toimintamalli voi auttaa yritystäsi.

Seminaarin teemat:

•  Digitalisaatio logistiikassa ja autonomiset koneet

•  5G ja Teollisuuden toimintavarmat verkkoyhteydet

•  Virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen liiketoiminnassa

•  Hyperloop-testiradan mahdollisuudet teknologian kehittämisessä

•  Allied ICT Finland – palvelut ja kasvuverkostot

Seminaari päättyy cocktailtilaisuuteen (klo 17.00-18.00), jossa mahdollisuus verkostoitua, keskustella yhteistyöstä ja tutustua Aboa Maren simulaattoreihin.

Tarkempi ohjelma julkaistaan lähiaikoina. Seminaari on maksuton.

Ilmoittaudu 31.10.2018 mennessä: https://www.lyyti.fi/reg/ICT_kasvuverkosto

Tervetuloa luomaan uusia menestystarinoita!