Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.4.2021
FUGA –  Future of Remote Therapy

FUGA – Future of Remote Therapy

FUGA Future of remote therapy -hankkeen tavoitteena on vahvistaa kuntoutusalan toimijoiden näyttöön perustuvaa etäosaamista terapiaprosessin eri vaiheessa. COVID-19-pandemia on osoittanut osaamisessa olevia aukkoja terapiaprosessin tutkimisen, toteuttamisen ja terapian vaikuttavuuden arvioinnin vaiheissa.

Sen lisäksi että asiakas ja terapeutti hallitsevat etäteknologian käytön, terapeutin tulee osata arvioida, mitkä asiakasryhmät hyötyvät etäterapiaprosessista ja mitkä ovat etäterapiaprosessin kulminaatiovaiheita.

Sekä Suomessa että Singaporessa tarpeet tämän osaamisen kehittämiseen AMK- ja YAMK-tasolla ovat yhtäläiset väestörakenteen ja koulutuspolkujen ollessa saman suuntaiset. FUGA-hankkeen aikana suunnitellaan ja pilotoidaan etäterapiaprosessiin liittyvä koulutuskokonaisuus kuntoutuksen alan koulutuksen tarpeisiin.

Turun ammattikorkeakoulu kohdentaa pilotin sisällön lasten ja nuorten toimintakykyä edistävään kuntoutusprosessiin.  Sisältöä voidaan tulevaisuudessa modifioida muiden sosiaali- ja terveysalan ammttikuntien prosessinomaisiin asiakastilanteisiin.