Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.4.2018
INDOPED – Innovaatiokoulutusta Indonesian korkeakouluihin

INDOPED – Innovaatiokoulutusta Indonesian korkeakouluihin

INDOPED-projekti vie eurooppalaisia aktiivisen oppimisen menetelmiä Indonesiaan. Tavoitteena on kehittää Indonesialaisten korkeakoulujen opetusta, sekä luoda yhteistyötä Indonesialaisten korkeakoulujen kanssa.

Indonesian talous on viime vuosina kasvanut nopeasti. Indonesian hallitus näkee luonnonvarojen käytön tärkeänä talouskasvun kannalta. Hallitus on pyytänyt kansainvälisiltä organisaatioilta apua teollisuutensa kehittämiseen. Teollistumisen tuloksia saadaan muutamassa vuodessa vain kiinnittämällä erityistä huomiota koulutuksen tehostamiseen.

Indoped-projektin tarkoituksena on nostaa indonesialaisen korkeakouluopetuksen taso eurooppalaisen standardin tasolle. Opetuksen laatu nähdään yhtenä modernin koulutuksen tärkeimmistä tekijöistä. Monissa korkeakouluissa opetus on erittäin opettajakeskeistä, eivätkä opiskelijat saa tarpeeksi yrityskontakteja. Me näemme opettajan ennemmin mentorina ja oppaana kuin perinteisenä opettajana. Uskomme aktiivisen korkeakoulujen ja yritysten välisen yhteistyön olevan avainasemassa tehokkaampaan sekä kustannustehokkaaseen korkeakoulutukseen.

Projektin aikana eurooppalaisia aktiivisen oppimisen menetelmiä testataan, ja näistä tehokkaimmat sulautetaan indonesialaisten yhteistyökorkeakoulujen menetelmiin. Onnistuessaan projekti tarjoaa tehokkaat tulokset myös muiden Kaakkois-Aasiassa toimivien korkeakoulujen käyttöön.