Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.7.2024
KIRA CIRCULARIS - Kiinteistö- ja rakennusalan kiertotalouden tuotteet, palvelut ja innovaatiot

KIRA CIRCULARIS - Kiinteistö- ja rakennusalan kiertotalouden tuotteet, palvelut ja innovaatiot

Kira Circularis on valtakunnallinen hanke, jolla edistetään rakennusalan kiertotalouteen siirtymistä. 

Hankkeessa tutkitaan yrityksiltä saatuja sivu- ja ylijäämämateriaaleja, sekä niiden määriä ja jatkokäyttömahdollisuuksia sellaisenaan tai käsiteltyinä. Uusia käyttökohteita pyritään löytämään huomioiden kaikki kierrätykseen ja rakentamiseen liittyvä lainsäädäntö sekä toiminnan ympäristö- ja kustannusvaikutukset. 

Materiaaleja tutkitaan, valmistetaan ja testataan vaadittujen asetusten mukaisesti ja tarvittaessa esitetään jatkokehityshankkeita tai tutkimuksia, joiden avulla uusia kierrätysmateriaaleja saataisiin markkinoille.

Hankkeen tavoitteena on parantaa rakennusalan yritysten osaamista ja tietämystä vihreässä siirtymässä sekä luoda yrityksille opintopolku ja väylä tuotekehityskumppanuuteen. Yritykset, joilla ei muutoin ole osaamista ja resursseja tuotekehitykseen ja testaukseen saavat käyttöönsä kuuden ammattikorkeakoulun asiantuntemusta, teknisiä resursseja ja alustoja. 
Tavoitteena on myös luoda ja pilotoida yhteiskehittämiseen perustuvaa innovaatioprosessia, jossa myös pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on mahdollisuus kehittää ideastaan toimiva tuote tai palvelu ja sen vaatima arvoverkko.

Kira_logot.jpg