Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.4.2018

KONE-DI – Konetekniikan ja automaatiotekniikan koulutus- ja tutkimusedellytysten kehittäminen Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa

Hankkeessa on käynnistetty pilottihankkeena syksyllä 2016 konetekniikan diplomi-insinöörin tutkintoon johtava koulutus (pääaine Tuotantotekniikka ja -automaatio ja sivuaineena Industrial Internet and Mechatronics). Hankkeen aikana pilotoidaan kone- ja automaatiotekniikan ylemmän korkeakoulututkinnon koulutusmalli diplomi-insinöörikoulutuksen kehittämiseksi ja vakiinnuttamiseksi alueella sekä vahvistetaan alan tutkimusta koulutusyhteistyöllä. Hankkeesta hyötyvät erityisesti maakunnissa toimivat teknologiateollisuuden yritykset, jotka saavat osaavaa työvoimaa.

Hanke toteutetaan Turun yliopiston, Åbo Akademin, Tampereen teknillisen yliopiston sekä Turun ja Satakunnan ammattikorkeakoulujen välisenä yhteistyönä. Turun ammattikorkeakoulu, joka jo ennestään toteuttaa alueella konetekniikan koulutusta (insinööri/AMK), organisoi koulutukselle tilat ja koulutussisällön edellyttämät erikoislaitteistot ja -ohjelmistot sekä niiden käytön ohjauksen. Lisäksi AMK:n opettajat osallistuvat harjoitusten ohjaukseen ja lähiopetukseen.