Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.6.2020
Kyberturvaaja

Kyberturvaaja

Suomi on tietoyhteiskuntana riippuvainen tietoverkkojen ja -järjestelmien toiminnasta ja näin ollen myös erittäin haavoittuvainen niihin kohdistuville häiriöille. Perinteisesti kyberturvallisuuteen liittyvät asiat käsitetään yritysten ICT-asioista vastaavien tahojen toiminnoiksi. Digitaalisuuden muuttaessa toimintaympäristöä oleellisesti näin ei kuitenkaan enää tulisi olla. Kyberturvallisuudesta pitää tulla kaikkien yhteinen asia, ja ICT-toimijoiden ja muiden alojen asiantuntijoiden välistä kyberturvallisuuteen liittyvää osaamiskuilua tulee pyrkiä kaventamaan. 

Hankkeen päätavoitteena on parantaa suomalaisten yritysten toimintamahdollisuuksia ja -vakautta lisäämällä tietämystä ja osaamista kyberturvallisuuteen liittyvistä asioita ja ajankohtaisista uhkavektoreista. Hankkeessa kehitetään toimijoiden yhteistyötä kyberturvallisuuteen liittyvissä koulutus- ja kehittämistoiminnoissa sekä alaan liittyviä työelämäkoulutuksia kuten kyberturvallisuuden erikoistumisopintoja ja muita lyhyempiä kurssikokonaisuuksia.

Hankkeessa syntyy alueiden yritysten ja opiskelijoiden käyttöön työelämäkoulutuksia, ohjeita ja suosituksia, testaus- ja pilotointiympäristöjä sekä alan alueellisten toimijoiden muodostama verkosto. 

Hankkeen tuloksena vuonna 2020 kyberturvallisuudesta on tullut suomalaiseen yhteiskuntaan sisäänrakennettu ominaisuus kaikilla tasoilla. Hankkeen avulla luodaan uudenlaista työelämäkoulutusta ja vakiinnutetaan kyberturvallisuuden asiantuntijuuden jakamista koulutusten kautta pk-yritysten hyödynnettäväksi.