Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.10.2020
WoHealth – Maahanmuuttajanaisten voimaantumisen tukeminen

WoHealth – Maahanmuuttajanaisten voimaantumisen tukeminen

Wohealth-hankkeessa selvitetään, millaista tukea ja tietoa maahanmuuttajataustaiset äidit tarvitsevat liittyen lapsen hoitoon ja kasvatukseen uudessa kulttuurissa. Lisäksi kartoitetaan kehittämistarpeet, joita neuvolan työntekijät kokevat työskennellessään tämän asiakasryhmän kanssa.   

Vastauksena tuen tarpeisiin koulutetaan muutamia maahanmuuttajataustaisia naisia vertaisohjaajiksi sekä tuotetaan selkokielistä materiaalia tärkeiksi havaituista teemoista (esim. lapsen kasvu ja kehitys).

Olemme koronapandemiasta huolimatta voineet viedä hanketta eteenpäin niin Suomessa kuin Ruotsissa. Vertaisohjaajien koulutus opetuskoti Hovirinnassa toteutettiin alkusyksystä 2020. Mukana oli toistakymmentä naista, joista muutama alkaa toimimaan tukihenkilönä. Opetuskoti Hovirinta tarjoaa tukihenkilötoimintaan tilat ja työnohjauksen. Toiminnan markkinointi alkaa lokakuun 2020 aikana.

Ruotsissa maahanmuuttajanaisten ryhmät ovat kokoontuneet ”hälsokommunikatörien” johdolla. He ovat vertaisohjaajia, joilla on terveysalan koulutus. Ensimmäiset selkokieliset infomateriaalit raskaudesta ja äitiydestä  ovat pian valmiita. 

Julkaisut