Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.4.2018
Näyttämöt ja kasvunpajat

Näyttämöt ja kasvunpajat

Näyttämöt ja kasvunpajat -hanketta toteutetaan yhteistyössä kolmessa kuutoskaupungissa: Tampereella, Turussa ja Vantaalla.

Hankkeen kohderyhmänä ovat kokeneet ja osaavat korkeakoulutetut työnhakijat, oppilaitoksista valmistumisvaiheessa olevat opiskelijat sekä mikro- ja PK-yritykset. Kohderyhmään kuuluvat osallistujat kehittävät ja toteuttavat yhdessä ratkaisuja yritysten erilaisiin kasvuhaasteisiin. Osaajille tarjotaan näytön paikkoja ja yrityksille apua liiketoimintansa kehittämiseen.

Hankkeen tavoitteena on testata ja luoda uutta mallia korkeakoulutettujen työllisyyden parantamiseksi sekä yritysten kasvun ongelmien ratkaisemiseksi.

Turun AMK, Turun yliopisto ja Turku SciencePark Oy toteuttavat yhdessä Turun osatoteutusta.

Turun AMK vastaa Tuuletus-toimintamallin kehittämisestä ja Tuuletus-pajojen järjestämisestä, joissa opiskelijat ja kokeneet osaajat (työhakijat) jakautuvat tiimeihin ja pureutuvat ryhmissä innovoimaan kehitysmahdollisuuksia yrityksen tarpeisiin. Prosessointi perustuu tiimioppimiseen malliin ja sitä hyödyntäen. Tavoitteena on löytää ennakkoluulottomia ratkaisuja, jotka lisäävät asiakaslähtöisyyttä, mahdollistavat uudenlaisia markkinoita, parantavat palveluiden vaikuttavuutta, kasvattavat tuottavuutta, vahvistavat asiakasyrityksen kilpailukykyä ja toimivat ponnistuslautana uudelle yritystoiminnalle.