Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.1.2019
POLULLA – maahanmuuttajat korkeakoulutukseen polkuopiskeluväylää pitkin

POLULLA – maahanmuuttajat korkeakoulutukseen polkuopiskeluväylää pitkin

Maahanmuuttajaopiskelijoiden on haasteellista päästä korkeakouluopintoihin yhteishakumenettelyn kautta. Polkuopinnot ovat heille mahdollinen sisäänottoväylä. Hankkeessa kehitetään maahanmuuttajaopiskelijoille polkuopintojen aikaista tukea. Kehitettävä tuki on erityistä tehostettua yksilöllistä opettajatuutorin ohjausta, erilaisia ryhmäohjauksen muotoja sekä vertaisen tarjoamaa mentorointia.

Hankkeessa kehitetään

  • ohjauksen palvelutuotteita
  • ohjausprosesseja
  • ohjauksen työvälineitä.

Projektin aikanainen kehittämistyö toteutetaan tammikuussa 2019 ja syyskuussa 2019 alkavissa sosionomiryhmissä, joihin kumpaankin otetaan 10 maahanmuuttajataustaista polkuopiskelijaa.

Ensimmäiseen maahanmuuttajille tarkoitettuun polkuopiskeluryhmään (10 opiskelupaikkaa) oli lähes 40 hakijaa. Opiskelu tapahtuu suomeksi, osana tutkinto-opiskelijoiden ryhmää. Maahanmuuttajaopiskelijat siis integroituvat suomalaiseen opiskelu- ja työelämäkulttuuriin heti sosionomi-opintojen alusta asti. Hankkeessa opiskelijoiden tukena on kokoaikainen hanketyöntekijä, joka tukee opiskelujen etenemistä.

Projektin tulokset

  • 20 maahanmuuttajataustaista polkuopiskelijaa on suorittanut vaadittavat 35 opintopistettä päästäkseen tutkinto-opiskelijaksi.
     
  • Polkuopintoihin osallistuneiden suomenkielen taito ja korkeakouluopiskelutaidot ovat vahvistuneet.
     
  • Maahanmuuttajataustaisten korkeakouluopiskelijoiden tuen tarpeita on analysoitu ja opiskelijoille on kehitetty yksilö- ja ryhmämuotoisen tuen palvelutuotteita.

Tuloskortti

tuloskortti_v2.jpg

Tuotekortit

Videot

181404_oph_rahoittaa_rgb.png