Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.8.2020
SKAALA - Skaalautuvilla koulutusmalleilla aitoa arvoa liiketoimintaan ja ammattilaisille

SKAALA - Skaalautuvilla koulutusmalleilla aitoa arvoa liiketoimintaan ja ammattilaisille

Vientiteollisuudessa on pulaa tekniikan alan osaamisesta. Kuuden korkeakoulun yhteinen Skaala – Skaalautuvilla koulutusmalleilla aitoa arvoa liiketoimintaan ja ammattilaisille -hanke kehittää täydennyskoulutuksia pk-yritysten tarpeisiin.

Skaalan kohderyhmää ovat pienet ja keskisuuret kone-, metalli-, sähkö-, energia-, prosessi-, teknologia- ja ohjelmistoteollisuuden yritykset eri puolella Suomea. Hanke alkaa yritysten koulutustarpeiden kartoituksella. Sen jälkeen korkeakoulut suunnittelevat ja toteuttavat yhteensä 40 seminaarimuotoista, yritysten tarpeisiin vastaavaa koulutusta.

Tavoitteena on kehittää verkostomaisia malleja sille, miten koulutuksia voidaan toteuttaa yli organisaatiorajojen ja yli maantieteellisten rajojen. Näin pääsemme hyödyntämään tehokkaasti kaikkien koulutuksen toteuttajien vahvuuksia ja erilaisia osaamisprofiileita, projektipäällikkö Jukka Nisonen Saimaan ammattikorkeakoulusta kertoo.

Hankkeen tulosten avulla voidaan kohdentaa koulutusta täsmällisesti ja ketterästi niihin yritysten osaamistarpeisiin, jotka kulloinkin ja kussakin yrityksessä ja kullakin alueella ovat ajankohtaisia. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Niihin voivat osallistua paitsi hankkeeseen osallistuvien yritysten henkilöstö, myös kaikki aiheista kiinnostuneet.