Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.4.2024
TIGON - Towards Intelligent DC-based Hybrid Grids Optimizing the Network Performance

TIGON - Towards Intelligent DC-based Hybrid Grids Optimizing the Network Performance

TIGON-hankkeessa selvitetään, miten tasavirta-mikroverkot (DC) voivat auttaa luomaan sähköverkoista vihreämpiä, tehokkaampia ja joustavampia siirryttäessä kohti uusiutuvaa energiaa. Tavoitteena on mahdollistaa älykkäiden tasavirtainfrastruktuurien sujuva käyttöönotto ja integrointi nykyiseen energiajärjestelmään.

Hankkeessa kehitetään joustavia ohjelmisto- ja laitteistoratkaisuja ja demonstroidaan niitä kahdessa mikroverkossa Ranskassa ja Espanjassa. Nämä kaksi demonstrointimikroverkkoa integroivat aurinkovoiman, energian varastointijärjestelmät, sähköajoneuvojen latauspisteet ja muut tasavirtakuormat käyttämällä erittäin tehokkaita verkkoteknologioita, kuten solid state -muuntajia, DC/DC-muuntimia ja energianhallintajärjestelmiä. 

Demonstraatioiden monistamisen mahdollisuuksia testataan kahdella replikointialueella. Turun ammattikorkeakoulu vastaa replikaatiotoimenpiteistä Naantalin Luonnonmaalla. Replikointi toteutetaan simulointimallien ja Hardware-In-the-Loop -laitteistojen avulla ja sen tuloksena voidaan arvioida mitkä ratkaisut toimivat parhaiten suomalaisessa infrastruktuurissa ja lainsäädännössä. 
 

TIGON_logobanner1.jpg