Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.4.2024

Vessedia

VESSEDIA (Verification Engineering of Safety and Security Critical Industrial Applications) on projekti, jonka tarkoituksena on parantaa tieto- ja viestintätekniikan ja erityisesti esineiden internetin (IoT) turvallisuutta ja tietoturvaa. Syvemmin hankkeen tavoitteena on muodollisten menetelmien(Formal Methods) helpompi hyödyntäminen turvallisuuden ja luotettavuuden lisäämisessä eri sovellusalueiden ohjelmistosovelluksissa.

VESSEDIA-konsortio pyrkii ratkaisemaan näitä haasteita esimerkiksi:

• kehittämällä menetelmän, jonka avulla lähdekoodin analysointivälineet voidaan ottaa käyttöön tehokkaammin

• parannetun työkalupaketin (Frama-C) tarjoaminen kehittäjien helppoon ja tehokkaaseen käyttöön

• esittelemällä uusien työkalupakettien ominaisuuksia tavanomaisissa IoT-sovelluksissa, kuten IoT-käyttöjärjestelmässä (Contiki)

• kehittämällä globaalisti käyttökelpoinen standardointisuunnitelma uusien työkalupakettien yleistämiseksi käyttöön laajemmalle sovelluskentälle

• osallistumalla yhteisten kriteerien sertifiointiprosessiin sekä kehittämällä ja määrittelemällä eurooppalaisella teknologialla varustettujen ohjelmistotuotteiden validointia koskevan merkinnän "Verified in Europe"

VESSEDIAn konsortio koostuu joukosta merkittäviä eurooppalaisia ict-teollisuuden ja ict-tutkimuksen toimijoita, innovatiivisia pk-yrityksiä sekä sertifiointiasiantuntijoita.

Turun ammattikorkeakoululla on johtava asema maailmanlaajuisesti sovellettavan standardointisuunnitelman kehittämisessä. Osa prosessia on myös kouluttaminen ja tulosten levittäminen. Turun ammattikorkeakoulun tehtävänä on myös analysoida VESSEDIAn tulosten taloudellista perusteita.

Horizon 2020 logo
vessedia.png
Vessedia uutiskirje helmikuu 2018