Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.12.2020
Kaikille sopiva liikunnallinen leikkipuisto - Sähköinen opas suunnittelun ja rakentamisen tueksi

Kaikille sopiva liikunnallinen leikkipuisto - Sähköinen opas suunnittelun ja rakentamisen tueksi

Tekijä(t): Raija Luona-Helminen & Minna Huhtala (toim.)

ISBN: 9789522166173 (verkkojulkaisu)

Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja 106

34 s., 2017

Kaikille sopiva liikunnallinen leikkipuisto -opas tarjoaa leikkipuistoja suunnitteleville ja rakentaville asiantuntijoille tuoreita ajatuksia ja käyttäjälähtöistä tietoa modernin, liikunnallisen ja kaikkia käyttäjäryhmiä palvelevan leikkipuiston suunnitteluun ja rakentamiseen.

Uusina näkökulmina opas korostaa luonnon, moniaistisuuden ja tarinallisuuden merkitystä leikkipuistoympäristössä. Lisäksi oppaassa tarkastellaan digitaalisuuden ja pelillisyyden tarjoamia mahdollisuuksia. 2D- ja 3D-mallinnukset havainnollistavat tehokkaasti, miten erilaiset suunnitteluratkaisut konkretisoituvat suunniteltavassa puistossa. Oppaasta löytyvät myös tarkistuslista leikkipuiston käyttäjäystävällisyyden arviointiin ja kuvagalleria tarjoamaan ideoita suunnittelun tueksi.

Kaikille sopiva liikunnallinen leikkipuisto on julkaistu osana Turun ammattikorkeakoulun julkaisusarjaa. Sähköisen julkaisun tuottivat Turun ammattikorkeakoulu ja Satakunnan ammattikorkeakoulu monialaisen Liikuntaa tukeva leikkipuisto kaikille 2015–2017 -yhteistyöhankkeen puitteissa. Julkaisua rahoitti opetus- ja kulttuuriministeriö.

Julkaisua voi lukea veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.